Izvor: S media, 07.Avg.2012, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić razgovarao sa Laslom Šašom (VIDEO)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa Subotičaninom Laslom Šašom, koji je na osnovu predsedničkog pomilovanja oslobodjen zatvorske kazne za uvredu vodje ekstremističkog madjarskog pokreta "64 županije".

Laslo Šaš je, kako je saopšteno, zahvalio predsedniku Nikoliću na pomilovanju i izrazio veliko zadovoljstvo što je ceo proces, od trenutka podnošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zahteva do izlaska iz zatvora, trajao samo dva dana.

Šaš je novinarima nakon sastanka sa Nikolićem rekao da mu je predsednik države poručio da u Srbiji niko ne može da bude osudjen zbog iznošenja svog mišljenja.

To ga je, kako je navelo, ohrabrilo da i ubuduće iznosi slobodno svoje mišljenje. Šaš je Nikoliću uručio ulje na platnu, koje je sam izradio.

Predsednik Srbije pomilovao je 3. avgusta Lasla Šaša osudjenog na 150 dana zatvora zbog uvrede vodje ekstremističkog madjarskog pokreta "64 županije" Lasla Trockaja.

Šaš je osudjen 4. februara 2011. godine, pošto je, prema oceni suda, u rubrici "Pisma čitalaca" novosadskog dnevnog lista "Madjar so" (Magyar Szo) aprila 2007. godine uvredio Torockaja.

Šaš je osudjen na novčanu kaznu, ali je ona zamenjena zatvorskom jer nije imao novca da je plati.

(Beta)

Foto: Printskrin-infobiro
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.