Nikolić pomilovao ubicu tužioca iz Leskovca

Izvor: Mondo, 05.Feb.2013, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić pomilovao ubicu tužioca iz Leskovca

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pomilovao je Vučka Manojlovića, najpoznatijeg srpskog osuđenika koji je 27 godina u zatvoru zbog otmice i ubistva tužioca u Leskovcu.

Manojlović je prvo bio osuđen na smrtnu kaznu, a 2002. kazna mu je preinačena na 40 godina zatvora.

Presuđeno mu je da 28. decembra 1984. godine, odmah po >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izlasku iz zatvora psole pet godina robije zbog silovanja i protivprirodnog bluda, iz osvete svirepo ubio zamenika okružnog javnog tužioca u Leskovcu Dragomira Krstića, pokušao da ubije istražnog sudiju Bratislava Gavrilovića i pripremao ubistvo sudije Mladena Jankovića.

Sva trojica su učestvovala u sudskom predmetu u leskovačkom Okružnom sudu, pred kojim je Manojlović odgovarao zbog silovanja i protivprirodnog bluda.

Najpoznatiji srpski osuđenik, posle skoro tri decenije provedene u niškom zatvoru, dobio je pomilovanje a sve ovo vreme Manojlović poriče da je počinio delo za koje je u zatvoru skoro 28 godina i tvrdi da je nevino osuđen po diktatu tadašnjeg režima.

Svojhevremeno je, 2008. godine, Manojlović tužio tadašnjeg predsednika Borisa Tadića zbog "odugovlačenja njegovog pomilovanja".

(Fonet/MONDO; ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.