Nikolić pisao Olandu: Nema pravde za srpske žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2017, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić pisao Olandu: Nema pravde za srpske žrtve

Odluka francuskog pravosuđa da oslobodi Ramuša Haradinaja duboko je potresla našu javnost i, nažalost, još više utvrdila uverenje da nema pravde za srpske žrtve, navodi se u pismu koje je, povodom presude suda u Kolmaru, predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio francuskom predsedniku Fransoa Olandu.

Nikakva objašnjenja ne mogu otkloniti utisak da je politika i ovoga puta nadvladala pravdu i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ubijanje Srba opravdano i dozvoljeno, za razliku od zločina nad drugim narodima, istakao je Nikolić.

Naš osećaj duboke povređenosti je uvećan činjenicom da se Francuska u srpskoj istoriji doživljavala kao svetao primer prijateljstva i časti, zbog kojeg ni najveća stradanja u dva svetska rata nisu bila uzaludna.

Kao čoveku kome sam u više navrata dokazao svoje prijateljstvo, ukazujem vam na posledice takve očigledno političke odluke suda u Francuskoj, koja je nanela veliku nepravdu Srbiji, velikom prijatelju Francuske, za koju nas, u ovom trenutku, nažalost, vezuje samo slavna istorija naših dedova i očeva, stoji u Nikolićevom pismu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIKOLIĆ PISAO OLANDU: Odluka o oslobađanju Haradinaja je politička, na slobodi je zločinac

Izvor: Kurir, 27.Apr.2017

...Nikolić je poručio da je takva odluka duboko potresla srpsku javnost, te da je odlukom Apelacionog suda u Kolmaru na slobodu pušten zločinac koji će, ovim činom francuskih vlasti, ostati nekažnjen..(KURIR TV) VUČIĆ OTKRIO: Evo šta će još Srbija preduzeti posle oslobađanja Haradinaja?.."Mi...

Nastavak na Kurir...

Ministarstvo pravde: Netačni navodi francuskog suda

Izvor: B92, 27.Apr.2017

Ministarstvo pravde Srbije ističe da nisu tačni navodi suda u Kolmaru, koji je odlučivao o zahtevu za izručenje Ramuša Haradinaja Srbiji...Ministarstvo ukazuje da je Srbija u potpunosti poštovala sve procedure i zahteve, što je i sud potvrdio u svojoj izreci presude - da su ispunjeni uslovi za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.