Izvor: N1 televizija, 20.Feb.2017, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić odustao, ostalo još jedno pitanje pred izbore

Aktuelni predsednik Tomislav Nikolić je izjavio za Kurir da je odustao od kandidature. Pre toga, Nikolić i Vučić su se sastali.

Izvor: N1

"Dogovorili smo se da i dalje zajedno vodimo državu. O funkcijama ćemo posle pobede na izborima. Nastavićemo da zajedno podižemo Srbiju sa kolena. Aleksandar će biti kandidat za predsednika", rekao je za Kurir.

Pre toga predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je razgovarao sa premijerom. U zajedničkom saopštenju o izborima dve rečenice: Predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.

O funkcijama i opcijama ranije danas nije želeo da govori ni premijer.

"Za mene ne postoje nikakve opcije, za mene politika nije trgovina i nije nikada bila i nikada neće biti. O Tomislavu Nikoliću  mislim sve najbolje, veoma ga poštujem, ali ja nisam trgovac da nešto prodajem i kupujem", rekao je Vučić.

Ova sedmica trebalo bi da da odgovor na još jedno pitanje - da li ćemo osim predsednika ponovo birati republičke poslanike.

Dok predsednica Skupštine tvrdi da odluka o vanrednim parlamentarnim izborima zavisi od mišljenja i vlasti i opozicije i građana - čak ni svi koji su u vlasti ne veruju da mogu presudno da utiči na takvu odluku.

"Nije moja koja se meri već će se pitati pre svega i ceniti stav Srpske napredne stranke. Ali i dalje ponavljam, mislim da nam varedni parlamentarni izbori u ovom momentu nisu potrebni, zato što postoji skupštinska većina koja daje podršku aktuelnoj Vladi", kaže ministar Rasim Ljajić.

Za razliku od Ljajića, opozicija se nada vanrednim parlamentranim izborima. I oni, međutim, veruju da se u konačnom odlučivanju neće meriti njihova.

"Mislim da je danas u Srbiji svima jasno da su svi tokovi novca, svi mediji, i naravno donošenje svih političkih odluka u rukama jednog čoveka, a to je Aleksandar Vučić. Tako da će od njegove volje zavisiti da li će biti tih vanrednih parlamentarnih izbora i naravno od njegovog dogovora s Tomislavom Nikolićem", kaže Konstantin Samofalov iz SDS.

"U demokratskim društvima je potpuno normalno da se pita i opozicija. Međutim, mi sada živimo u državi u kojoj ne postoje institucije, odnosno postoji instrumentalizacija institucija države i u tom smislu je neophodno da imamo izbore", kaže Tamara Tripić iz DS.

Ako ponovo budemo birali poslanike biće to četvrti parlamentarni izbori u pet godina.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.