Nikolić odlikovao Šojgua

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić odlikovao Šojgua

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je danas ukaz o dodeli Ordena srpske zastave prvog stepena gubernatoru Moskovske oblasti i donedavnom ruskom ministru za vanredne situacije Sergeju Šojguu.

Odlikovanje Šojguu dodeljeno je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Rusije, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

U saopštenju se navodi da je Šojgu, koji je i dugogodišnji kopredsednik Međuvladinog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno tehničku saradnju između Srbije i Rusije, profesionalnim zalaganjem dao izuzetan doprinos unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa, posebno razvoja ekonomsko – trgovinske saradnje.

Posebno je istaknut Šojguov lični doprinos naporima da se zaštiti i pruži svestrana materijalna pomoć i podrška srpskom narodu na Kosovu, kao i u realizaciji pomoći i saradnji sa Srbijom u oblasti vanrednih situacija.

Odlikovanje Šojgua predstavlja znak zahvalnosti i priznanja Srbije za višegodišnju posvećenost razvoju saradnje dveju zemalja, kao i za sve što je učinio za dobrobit naših građana, navodi se u saopštenju.

Nikolić je, na predlog Matice iseljenika Srbije, danas odlikovao Ordenom srpske zastave trećeg stepena francuskog državljanina Žan Pjer Verneja, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa naroda Srbije i Francuske.

Vernej je više od 30 godina posvetio negovanju tradicija Prvog svetskog rata i sećanju na oslobodilačke ratove Srbije od 1912. do 1918. godine, a od 2005. je izvršni direktor Vojnog muzeja u gradu Mo, u kojem je na najbolji način predstavljeno učešće Srbije u Prvom svetskom ratu, navodi se u saopštenju.

U svojstvu ličnog sekretara tadašnjeg predsednika Francuske Žaka Širaka i funkcionera Ministarstva odbrane, Vernej je ulagao velike napore da se Srbija prikaže u pozitivnom svetlu, isticao i branio staro prijateljstvo između srpskog i francuskog naroda, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.