Nikolić odgovorio Izetbegoviću: Naravno da idem u Srpsku

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić odgovorio Izetbegoviću: Naravno da idem u Srpsku

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je večeras bošnjačkom članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da nema nameru da odustane od posete Banjaluci 9. januara, kada je proslava Dana Republike Srpske.

"Naravno da ću otići da to obeležimo i proslavimo, Srbija i Srpska imaju specijalne veze. I ne priznajem takvu vrstu ucena", rekao je Nikolić za "Kurir".

Izetbegović je ranije danas pozvao Nikolića "da razmisli" o dolasku u Banjaluku na obeležavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Dana Republike Srpske, 9. januara.

"Gospodin Nikolić bi trebao da dođe u februaru u Sarajevu. Kada je u pitanju dolazak u Banjaluku, javno bih ga zamolio da razmisli o toj stvari. Dobrodošao je uvek, ali zarad boljih odnosa na koje se zaklinjemo svi, neka razmisli o činjenicama", istakao je Izetbegović.

Prema njegovim rečima, 9. januar je kao praznik ukinut odlukom Ustavnog suda BiH.

"Mislim da gospodin Nikolić ne bi trebao svojim dolaskom stati na stranu nečega što diskriminiše bilo koga u ovoj državi. Radovalo bi mi da dođe neki drugi dan i da se ne pridružuje proslavi koja će povrediti bilo koga u BiH".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.