Izvor: Blic, 13.Okt.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić očekuje posetu Medvedeva Beogradu početkom 2017.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da očekuje da će premijer Rusije Dmitrij Medvedev u Beograd doći početkom naredne godine.

- Tu posetu treba dobro pripremiti za početak sledeće godine - rekao je Nikolić za Sputnjik u Sankt Peterburgu, gde je juče otvorio počasni konzulat Srbije.

Datum posete Medvedeva Srbiji bio je predmet nagađanja medija, a ambasador Rusije u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Aleksandar Čepurin rekao je nedavno da je poziv Medvedevu da poseti Srbiju na snazi, ali da konkretan datum nije nikada određen, te da je datum koji se pojavljivao u medijima "neko izmislio", prenosi Sputnjik.

Čepurin je podsetio da su premijeri Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev, pre godinu dana razgovarali u Moskvi, a da će tema njihovog sastanka u Srbiji obuhvatiti širok spektar pitanja, najviše ekonomskih.

On je potvrdio i da u prvoj polovini decembra u posetu Srbiji dolazi šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Očekujem da Medvedev dođe početkom 2017.

Izvor: B92, 13.Okt.2016

Predsednik Nikolić izjavio je da očekuje da će premijer Rusije Dmitrij Medvedev u Beograd doći početkom naredne godine. "Tu posetu treba dobro pripremiti za početak sledeće godine", rekao je Nikolić za Sputnjik u Sankt Peterburgu, gde je juče otvorio počasni konzulat Srbije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.