Nikolić obećao pomoć Crvenom krstu

Izvor: B92, 07.Maj.2013, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić obećao pomoć Crvenom krstu

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obećao je punu podršku države Crvenom krstu pri rešavanju problema nestalih u ratovima devedesetih.

Nikolić je rekao da je Srbija takođe izuzetno zainteresovana da se razjasni sudbina Srba nestalih tokom sukoba.

Predsednik Srbije je, povodom 150 godina od osnivanja Crvenog krsta, razgovarao s delegacijom Crvenog krsta Srbije i Međunarodne federacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, koju su predvodili Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije, i Anita Underlin, direktorka Evropske zone Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Posebno je apostrofiran problem 12.214 nestalih lica iz sukoba tokom devedesetih godina prošlog veka, čija sudbina je i dalje nepoznata, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Republike.

Nikolić je, čestitajući jubilej Crvenom krstu, rekao da su osnivači te organizacije bili vizionari, a "vizionari su ljudi koji pokreću svet".

Predsednik Srbije je istakao da je Crveni krst organizacija koja je dobrodošla za svaku vrstu pomoći i podrške Srbije, jer, kako je rekao, "na njihova vrata niko ne kuca iz obesti, već kuca sirotinja", a humano društvo je u moralnoj obavezi da pomognemo svima kojima je pomoć neophodna.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država uz Crveni krst po pitanju nestalih

Izvor: RTS, 07.Maj.2013

Tomislav Nikolić na sastanku sa predstavnicima Crvenog krsta obećao podršku države u rešavanju problema nestalih u ratovima devedesetih. Čestitajući 150 godina od osnivanja Crvenog krsta, Nikolić je istakao važnost te organizacije...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obećao je punu podršku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.