Nikolić o nemačkim uslovima

Izvor: RTS, 15.Sep.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić o nemačkim uslovima

Kosovo je sastavni deo Srbije, tako će ostati i to pitanje neki mogu da tretiraju drugačije, rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić komentarišući nemačke uslove za nastavak evrointegracija i naglasio da "sve dok ne damo Kosovo, niko ne može da nam ga uzme". On je tokom posete Kuršumliji rekao da će država prvo ulagati u ugrožena područja, jer Srbiji mora da bude bolje.

Predsednik Srbije Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nikolić izjavio je da je Kosovo sastavni deo Srbije, da će tako i ostati i poručio da to pitanje neki mogu da tretiraju drugačije, ali sve dok ne damo Kosovo, niko ne može da ga uzme.

Nikolić je u Kuršumliji, komentarišući uslove koje Srbija treba da ispuni na putu ka EU, a koje su preteklih dana izneli pojedini nemački zvaničnici, poručio da druge države, parlamenti i vlade mogu da iznose svoj stav, ali da Kosovo ostaje sastavni deo Srbije.

On je dodao da će u Srbiji svi koji predstavljaju građane morati da sednu i da se dogovore šta je ustvari naša politika i naš cilj.

"Kosovo je sastavni deo Srbije, tako je bilo, tako će i ostati. To drugi mogu da tretiraju drugačije, ali dok mi ne damo Kosovo, ne mogu nikako da nam ga uzmu", naglasio je Nikolić posle obilaska Prolom banje.

Predsednik Srbije je u Kuršumliji rekao da će država prvo ulagati u ugrožena područja, jer Srbiji mora da bude bolje, da se završi posao koji je započet - kriminalce u zatvore, ljude u fabrike.

Nikolić je posle obilaska manastrira Svetog Nikole, rekao da postoji mnogo ugroženih područja i da se Srbija nalazi u teškoj situaciji, jer ima gradova u kojima ne radi ni jedna fabrika, kao i suše koja je pogodila zemlju, ali da ipak veruje da će biti bolje.

"Sa punom verom, voljom i optimizmom, biće bolje iz dana u dan. Mora da bude bolje, kriminalce ćemo u zatvore, ljude u fabrike i da završimo posao koji smo započeli", rekao je Nikolić.

"Da bismo pomogli ovom kraju moramo da ulažemo, a ja ću predložiti Vladi Srbije da se obrati onima koji su stekli nešto više novca ili mnogo više u vreme kada smo svi siromašili da zaduži svakoga od njih da učestvuju u finansiranju", rekao je Nikolić novinarima u Kuršumliji.

Nikolić je najavio pomoć za Kuršumlijsku banju i pomoć završetku izgradnje akumulacionog jezera koje se gradi već 25 godina.

On je dodao i da između naroda i vlasti nema večne ljubavi i zamolio da građani vlast cene po rezultatima, odnosno da ukoliko rezultata ne bude, traže druge.

Predsednik Srbije je rekao da postoje zainteresovani investitori za ulaganja u Kuršumliju koja će ljudima u tom gradu omogućiti da rade, da izdržavaju svoje porodice i najvažnije od svega, kako je rekao, da se ne isele sa tog područja.

"Najvažnije je da Srbi žive ovde, znate koliko je razloga za to", istakao je Nikolić i objasnio da je posetom Kuršumliji započeo obilazak Srbije, posebno onih mesta koja su ugrožena, a da uz to obilazi svet, kako bi obnovio prekinute veze.

"Lako je otići u Knez Mihailovu u Beogradu, treba ovde doći. Vi sami znate u koliko gradova u Srbiji danas ne radi nijedna fabrika", rekao je Nikolić i dodao da kada zemlju pogodi suša kakva je ove godine zadesila Srbiju, može da se očekuje da će biti veoma teško.

Nikolić je obišao manastir Sveti Nikola u Kuršumliji, koji je jedan od najstarijih manastira u Srbiji i najstarija zadužbina Stefana Nemanje.

Predsednik je razgovarao sa vladikom niškim Jovanom Purićem, a jedna od tema bila je i obnova manastira, koji je rekao da su za to obezbeđena i sredstva iz republičkog budžeta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nikolić:Kosovo gubimo samo ako ga damo

Izvor: Mondo, 15.Sep.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Kosovo sastavni deo Srbije, da će tako i ostati i poručio da to pitanje neki mogu da tretiraju drugačije, ali sve dok ne damo Kosovo, niko ne može da ga uzme...Nikolić je, komentarišući uslove koje Srbija treba da ispuni na putu ka EU,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.