Nikolić nastavio posetu Turskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2013, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić nastavio posetu Turskoj

ISTANBUL -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas posetu Turskoj razgovorima za vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom u Istanbulu.

Nikolića, koji predvodi delegaciju Srbije u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Turskoj, patrijarh Vartolomej je primio u Vaseljenskoj patrijaršiji.

Nešto ranije, Nikolić je obišao i Aja Sofiju - remek delo vizantijske umetnosti.

Nikolić je u knjigu posetilaca Aja Sofije napisao: "Kako se sve u životu menja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << menjali su se i gospodari i korisnici ove svetinje. Promene pokreću svet".

On će kasnije danas učestvovati na biznis forumu srpskih i turskih privrednika, na kome srpsku delegaciju predvodi predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin.

Tema sastanka, kako je najavljeno, biće mogućnost za proširenje ekonomske saradnje dve zemlje.

Nikolić je juče u Ankari razgovarao sa turskim predsednikom Abdulahom Gulom i predsednikom turske skupštine Džemilom Čičekom, i obišao memorijalni centar posvećen "ocu" turske nacije Kemalu Ataturku, gde je položio venac i upisao se u spomen knjigu.

Nikolić i Gul poručili su da je došlo vreme da Srbija i Turska sarađuju do poslednjeg atoma, a govoreći o turskim ulaganjima u Srbiju najavili su pravi investicioni bum.

Razgovarali su iza zatvorenih vrata o ekonomskoj saradnji, ulaganjima Turske u infrastrukturne projekte u Srbiji, ali i uticaju Turske na stabilnost na prostoru Balkana.

Nikolić i Gul su najavili i da će se trilateralni sastanak Srbije, Turske i BiH održati u maju u Ankari.

U delegaciji Srbije su i ministarka omladine i sporta Alisa Marić, pomoćnik ministra spoljnih poslova Goran Aleksić, savetnici predsednika Marko Đurić, Jasmina Mitrović Marić i Predrag Mikić...
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić sa patrijarhom Vartolomejom

Izvor: RTV Pink, 05.Feb.2013

. . . Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas posetu Turskoj razgovorima za vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom u Istanbulu.

Nastavak na RTV Pink...

Nikolić u Istanbulu sa patrijarhom Vartolomejom

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2013

ISTANBUL - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas posetu Turskoj razgovorima za vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom u Istanbulu.Nikolića, koji predvodi delegaciju Srbije u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Turskoj, patrijarh Vartolomej je primio u Vaseljenskoj patrijaršiji.Nešto ranije,...

Nastavak na Večernje novosti...

Nikolić s patrijarhom Vartolomejom: Promene pokreću svet!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Feb.2013

"Kako se sve u životu menja, menjali su se i gospodari i korisnici ove svetinje. Promene pokreću svet", napisao je predsednik Srbije u knjigu posetilaca tokom obilaska Aja Sofije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.