Izvor: Studio B, 05.Jun.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić ispred delegacije Srbije na samitu u Riju

Svetski samit o održivom razvoju Rio+20 biće održan od 20. do 22. juna u Riju de Žaneiru, a državnu delegaciju Srbije predvodiće predsednik Tomislav Nikolić.

Državni sekretar Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Ivica Radović je prilikom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine u Skupštini grada rekao da će u delegaciji biti i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i ministar spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << poslova Vuk Jeremić.

Na konferenciji u Brazilu biće reči o zelenoj ekonomiji, ali i drugim važnim temama iz oblasti životne sredine, rekao je Radović.

Prema njegovim rečima, na samitu će učestvovati predstavnici iz 193 zemlje od kojih će 150 predstavljati predsednici ili premijeri.

Načelnik u Ministarstvu životne sredine Miroslav Tadić rekao je ranije da su pripreme za učešće na predstojećem Svetskom samitu Rio+20, započele još u aprilu 2011. godine i da će javnosti uskoro biti dostupan dokument koji će biti platforma za nastup Srbije na toj konferenciji.

Dokument obuhvata pet poglavlja, od kojih tri čine njegovu osnovu - Zelena ekonomija u kontekstu održivog razvoja i smanjenja siromaštva, Institucionalni okvir za održivi razvoj i Okvir za aktivnosti i sektorske politike.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić u Riju krajem juna

Izvor: Akter, 05.Jun.2012

Svetski samit o održivom razvoju Rio+20 biće održan od 20. do 22. juna u Riju de Žaneiru, a delegaciju Srbije predvodiće predsednik Tomislav Nikolić

Nastavak na Akter...

Nikolić na samitu u Brazilu

Izvor: RTS, 05.Jun.2012

Predsednik Tomislav Nikolić predstavljaće delegaciju Srbije na samitu o održivom razvoju u Rio de Žaneiru. Osim predsednika, na samitu će biti šef diplomatije i ministar životne sredine. ..Svetski samit o održivom razvoju Rio+20 biće održan od 20. do 22. juna u Rio de Žaneiru, a državnu delegaciju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.