Nikolić imao najtvrđi govor u UN

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2012, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikolić imao najtvrđi govor u UN"

Govor predsednika Tomislava Nikolića u Generalnoj skupštini je najtvrđi govor koji je jedan predstavnik Srbije održao u poslednje četiri godine, rekao za RTS politički analitičar Obrad Kesić. Nikolić je sebe definisao da je umereni nacionalista, kaže Kesić.

Nikolić imao "najtvrđi govor koji je jedan predstavnik Srbije održao u poslednje četiri godine"  

Politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << analitičar Obrad Kesić rekao je da je govor predsednika Srbije Tomislav Nikolić na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, pokazao da će nova vlada ispoštovati dogovore prethodne vlasti i da je njime definisao sebe kao umerenog nacionalistu.

 

Gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije, Kesić je istakao da je Nikolić definisao sebe da je umeren nacionalista, "jer je ranije bilo raznih pokušaja da ga definišu kao ultranacionalistu, čoveka koji je iz prošlosti, a ne iz budućnosti".

 

"Govorio je o suživotu na ovom prostoru i rešavanju pitanja na miran način, dok je istovremeno poslao signal koji je najvažniji za javnost u Srbiji - da nema popuštanja kada je reč o Kosovu", rekao je Kesić.

 

On smatra da je Nikolić imao "najtvrđi govor koji je jedan predstavnik Srbije održao u poslednje četiri godine" i da je poručio da će nova vlada nastaviti putem prethodne vlasti.

 

"Ono što je najbitnije za veći deo Evropske unije i SAD jeste da nema promena. Iako je retorika oštrija nego što je bila ranije, ipak se govori da će ova vlada ispoštovati ono što je ranije dogovorila prethodna vlast", ukazao je Kesić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.