Nikolić ima rešenje: Zaključati lidere EU i Rusije

Izvor: Mondo, 22.Jan.2015, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić ima rešenje: Zaključati lidere EU i Rusije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je izjavio da bi lideri Evropske unije i Rusije trebalo da budu zaključani u istoj sobi, sve dok ne dođu do rešenja sukoba u Ukrajini.

Foto: Beta/Nenad Petrović

Nikolić je ocenio da je Srbija, koja je preuzela predsedavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnjum (OEBS), u nezgodnoj situaciji, jer su se sukobili njeni najvažniji partneri - EU i Rusija.

"To je kao da imate dvoje dece - ne možete se jednog odreći. Ne možemo preseći tradicionalne veze sa Rusijom. Naš narod nam to nikada ne bi oprostio", rekao je Nikolić.

On je izrazio nadu da Srbija može pomoći EU i Rusiji da se sete zajedničkih interesa, ne samo onih vezanih za energiju.

Nikolić je britanskom Bi-Bi-Siju izjavio da je zadovoljan putem Srbije ka članstvu u EU.

"Vrlo sam zadovoljan tempom Srbije u ispunjavanju zahteva i kako se EU odnosi prema nama. Ali, tempo izgleda spor i nije na Srbiji da ga ubrza. To zavisi od EU", rekao je Nikolić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.