Nikolić i Vučić danas zajedno u Obrenovcu

Izvor: Danas, 11.Dec.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Vučić danas zajedno u Obrenovcu

Beograd - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić danas će zajedno svečano uručiti ključeve 37 novih kuća porodicama u Obrenovcu čiji su domovi porušeni tokom majskih poplava, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ovo će ujedno biti i jedno od retkih zajedničkih pojavljivanja predsednika i premijera u javnosti u poslednje vreme.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je saopšteno, njih dvojica će dodeliti ključeve za nove kuće izgrađene iz donacija vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta, a projekat je sproveo UNDP. Nakon uručivanja ključeva, predsednik Nikolić, premijer Vučić i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport obići će Osnovnu školi „Posavski partizani“, koja je renovirana i opremljena uz pomoć donacija Evropske unije.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković navodi za Danas da ne zna zašto se Nikolić i Vučić do sada nisu zajedno pojavljivali mnogo u javnosti, odnosno da je to „pitanje za njih“. Prema njegovim rečima, verovatno je da su imali različite rasporede aktivnosti, a ne da su po sredi zaoštreni odnosi kao što se predstavlja.

„Polemika oko EU i Kosova, na primer, više je dramatizovana u medijima nego što su politički akteri tome posvetili pažnju. Na delu je jedan politički tajm-aut u Srbiji. Vučić je rekao da će se ispunjavati jedan po jedan uslov za članstvo u EU, dok je Nikolić odložio javnu raspravu oko EU i Kosova do početka otvaranja poglavlja“, napominje Stanković.

Zajedničko pojavljivanje u Obrenovcu Stanković vidi kao pokušaj da se stvori utisak u javnosti da ne postoji politički sukob između njih dvojice, pogotovo oko važnih pitanja za građane kao što je ovaj slučaj. „Činjenica je da od početka vladavine naprednjaka postoji jedna podela uloga između Nikolića i Vučića. Nikolić igra za nacionaliste i konzervativnije struje, dok je Vučić sada već izgradio imidž odlučnog, proevropskog i reformski nastrojenog političara“, naglašava Stanković.

On dodaje da se politički sukob između njih često preuveličava i da nismo imali pravi politički vatromet između Nikolića i Vučića, kao što je bio primer Koštunice i Đinđića. „To ne znači da opet da su oni u svemu podudarni. Postoje razlike i u njihovom odnosu prema medijima. Vučić je dominantniji i odlučniji, dok je Nikolić pasivniji i realističniji“, ukazuje naš sagovornik.

Đorđe Vuković iz Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) ističe za Danas da je normalno stanje demokratije da predsednik države i predsednik vlade na nečemu zajedno rade i da je spornije što do sada nisu.

„Ne vidim tu ništa spektakularno, niti sporno. Trebalo bi više da bude takvih primera. Očekivala se, ipak, bolja saradnja i manje disonantnih tonova, ali jasno je na osnovu javnih nastupa da njih dvojica imaju različite stavove“, ocenjuje Vuković.

SNS: Svakodnevno u kontaktu

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić kaže za Danas da se predsednik vlade i predsednik države drže svojih ovlašćenja propisanih zakonima i Ustavom i da ne vidi zbog čega je zajedništvo njih dvojice čudno. „Oni se ponašaju odgovorno. A to što se ne slikaju svakog dana zajedno, to je zato što rade svoj posao. To ne znači da se Nikolić i Vučić ne čuju svakoga dana i da ne postoji svakodnevna saradnja“, objašnjava Babić.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POMOĆ ZA POPLAVLJENE Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić u Obrenovcu

Izvor: Blic, 12.Dec.2014, 09:01

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Aleksandar Vučić će svečano uručiti ključeve 37 novih kuća porodicama u Obrenovcu čiji su domovi porušeni tokom majskih poplava...Nove kuće izgrađene su iz donacija vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta, a projekat je...

Nastavak na Blic...

Uručeni ključevi novih kuća u Obrenovcu

Izvor: RTS, 12.Dec.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić uručili su ključeve 39 novih kuća porodicama u Obrenovcu čiji su domovi uništeni tokom majskih poplava, a koje su izgrađene iz donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta. ..Reč je o 25 kuća koje su donacija Kuvajta i 14 kuća...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.