Nikolić i Vučić: Nismo u svađi

Izvor: B92, 06.Dec.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Vučić: Nismo u svađi

Beograd -- Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić održali zajedničku konferenciju za novinare kako bi pokazali da među njima ne postoje problemi, što tvrde pojedini mediji.

"Blic", naime, piše da se lideri naprednjaka sve više razmimoilaze i da je jedna od tačaka spora njihov član Vladimri Cvijan.

Oni su, na zajedničkoj konferenciji za novinare, rekli da je kandidatura jedino pitanje o kome imaju različito mišljenje. Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << demantuju da postoji sukob među njima.

Lideri SNS ne žele da odgovaraju na, kako kažu, neozbiljna pitanja poput ovog - da li je tačno pisanje "Blica" da se razmimoilaze oko toga da li njihov funkcioner advokat Vladimir Cvijan treba da brani Sretana Jocića zvanog Joca Amsterdam, optuženog za ubistvo vlasnika hrtavatskog lista "Nacional" Iva Pukanića i Nike Franjića.

Nikolić: Ne mogu da odgovaram na neozbiljna pitanja. Je l' vas interesuje kandidatura?

B92: To ste već rekli.

Nikolić: Je l' vas interesuje život u Srbiji? Jesmo vam rekli da nismo u svađi? Što širite priču, šta vam to treba?

B92: Gospodin Vučić kaže da u tekstu ne piše oko čega se konretno svađate, međutim, u tekstu "Blica" to piše.

Nikolić: Jeste vi iz "Blica"?

B92: Ne.

Nikolić: Što onda branite "Blic"?

B92: Čitam novine.

Nikolić: Nećemo da odgovaramo na ta pitanja. Između nas niti ima niti će da bude sukoba. I kažite Đilasu, nemoguće je to.

U raspravu se uključio i zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

„Super su nam odnosi, veoma poštujem svog predsednika, on je budući premijer ili predsednik Srbije, o tome će sam da odlučuje i imaće moju apsolutnu podršku za to", kaže Vučić.

Iako ni parlamentarni ni lokalni izbori još nisu raspisani, naprednjaci su već najavili kandidaturu Aleksandra Vučića za gradonačelnika Beograda.

B92: Plaši li vas to što je Vučić upravo u toj trci za gradonačelnika ranije gubio?

Nikolić: Prvo, maliciozno vam je pitanje. Nije izgubio i nije bilo direktnih izbora za gradonačelnika nego je predvodio najjaču listu. A to što su se neki nakon prošlih izbora skupili, izdali dogovor i prevarili, to ne može ni danas da im oprosti, što mu ne zameram.

Vučić: To šta su radile političke kuhinje, tajkunske i ambasadorske i sve druge, to je druga stvar. Tačno je, izgubio sam od Nenada Bogdanovića za 0,6 odsto glasova i ponosan sam na taj rezultat. Tada je i DSS podržao Bogdanovića.

Nikolić: Znate ko je tu gradsku vladu 2008. godine formirao i ko je imao najviše uticaja? Ambasador jedne velike zemlje i dva tajkuna, tako da je Dragan Đilas tajkunski gradonačelnik

B92: Kojih tajkuna i kojih ambasadora?

Nikolić: Mišković i Beko

B92: A koji ambasador?

Nikolić: Jedne velike zapadne zemlje.

B92: Što ne kažete koje?

Nikolić: To je onaj koji je tada formirao i republičku vladu...

Vučić: Pošto je Toma fin čovek, ja ću da kažem - to je Kameron Manter.

Nikolić: Vidite zašto ga volim, preuzme uvek na svoja leđa ono što ja neću.

U dnevnom listu "Blic" ne žele da polemišu s naprednjacima o sadržaju teksta koji su objavili, ali kažu da stoje iza svega što je napisano.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.