Nikolić i Jahjaga: Biće sastanka

Izvor: Mondo, 21.Jan.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Jahjaga: Biće sastanka

Atifete Jahjaga i Tomislav Nikolić sastaće se krajem februara ili početkom marta, potvrđeno je "Blicu" u kabinetu srpskog predsednika.

Visoki savetnik predsednice Kosova Ramuš Tahiri rekao je ranije danas za prištinske medije da je datum sastanka predsednice Kosova i predsednika Srbije određen, ali zbog obaveza međunarodnih predstavnika može doći do promene datuma. On nije rekao tačan datum sastanka.

"Tokom februara, ili početkom marta će biti sastanak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali datum mogu promeniti međunarodni predstavnici. Razgovaraće se o dijalogu dve zemlje. Predsednici nemaju mogućnosti da otvore nova pitanja, ali će dati podsticaj otvorenim pitanjima", rekao je Tahiri, koji nije precizirao mesto sastanka.

Međutim, za agenciju Srna u kabinetu je rečeno da je Nikolić spreman da se sastane sa Jahjagom, ukoliko bude bio zakazan takav sastanak.

"Stav predsednika Nikolića jeste da će se on, kada bude došlo do takvog sastanka, odazvati i prisustvovati tom sastanku s ciljem nastavka pregovora", rečeno je Srni u kabinetu Tomislava Nikolića.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je danas da je šteta što je predsednik Nikolić odbio inicijativu crnogorskog kolege Filipa Vujanovića da posreduje u susretu Nikolića i Jahjage.

"Na žalost, Nikolić nije prihvatio Vujanovićevu inicijativu da organizuje susret predsednika Kosova i Srbije u Crnoj Gori", rekao je Kacin u izjavi medijima povodom rasprave o predlogu rezolucije Evropskog parlamenta o Crnoj Gori.

Kacin je istakao da bi do takvog susreta trebalo da dođe što pre, zbog evropske budućnosti Srbije, Kosova i celog regiona.

On je pohvalio crnogorske vlasti zbog dobrosusedske politike i rekao da je ta zemlja "pionir i lider evropskih integracija na zapadnom Balkanu".

(agencije/MONDO/Foto: Zoran Žestić, Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.