Nikolić i Irinej stavili prvi kamen u veliki mozaik

Izvor: B92, 22.Maj.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Irinej stavili prvi kamen u veliki mozaik

Patrijarh srpski Irinej i predsednik Srbije Tomislav Nikolić položili su prvi kamen mozaika Vaznesenja gospodnjeg u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru.

Tim svečanim činom, kojem je prisustvovao i ministar kulture Vladan Vukosavljević, princ Aleksandar Karađođević sa suprugom, ambasador Aleksandar Čepurin i vladike SPC, obeležen je početak ukrašavanja unutrašnjosti centralne kupole spomen-hrama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Patrijarh, koji je na početku ceremonije održao molitvu, rekao je da se polako ostvaruje vekovna želja našeg naroda da se podigne Hram Svetog Save. On je rekao da je, s obzirom na način građenja, izabran najskuplji ali najtrajniji način ukrašavanja.

"Gospod je dotakao srca mnogih koja su se otvorila i pomogla", rekao je patrijarh.

Za veliki doprinos na izgradnji Spomen-hrama Svetog Save na Vračaru, patrijarh je tom prilikom uručio visoko odlikovanje SPC - orden Svetog Save drugog stepena članu odbora direktora NIS-a i zameniku generalnog direktora "Gaspromnjeta" Kirilu Kravčenku.

Dobitnik ordena je i generalni direktor “Gaspromnjeta” Aleksandar Djukov, u čije ime je orden je primio generalni direktor NIS-a Kiril Tjurgenjev.

.

.

.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.