Nikolić i Asp: U Srbiji se dogodile velike i važne promene

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2016, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Asp: U Srbiji se dogodile velike i važne promene

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Švedske Kristena Aspa i tom prilikom oni su zajednički zaključili da su se u poslednjih nekoliko godina u Srbiji dogodile velike i važne promene, te da je naša zemlja jasno pokazala želju da usvoji evropske standarde.

Takođe, sagovornici su zaključili i da je Srbija sada već na odličnom putu da se reformiše u potpuno modernu i uređenu državu, saopštila je Pres služba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predednika.

Ambasador Asp je, kako se navodi, istakao da Švedska čvrsto veruje da je mesto Srbije u Evropskoj uniji i da je spremna da joj pruži svu potrebnu pomoć na evropskom putu.

On je rekao da lično nije verovao posle izbora 2012. da će Srbija biti u stanju da brzo sprovede reforme i u punoj meri se posveti evrointegracijama, ali da se u jako kratkom roku upravo to desilo.

Švedski diplomata je pohvalio istrajnost državnog rukovodstva Srbije u očuvanju stabilnosti u regionu, kao i iskazanu odgovornost da se prevaziđu nesporazumi i povremene provokacije koje dolaze iz regiona.

Predsednik Nikolić je istakao da je Srbija izuzetno posvećena uspostavljanju i održavanju dobrih odnosa sa svim zemljama sveta, a posebno sa državama iz okruženja.

Međutim, takva politika Srbije nema baš uvek adekvatnu podršku iz regiona.

Zbog toga je naša zemlja veoma zahvalna svim prijateljima, kao što je Švedska, koji nam pomažu u prevazilaženju besmislenih pokušaja pojedinih država da uspore našu zemlju na njenom evropskom putu, rekao je predsednik Nikolić.

On je dodao da Srbija ne može bez Evropske unije, ali ni bez Rusije i Kine, i da svoju budućnost vidi u punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, uz saradnju i najbolje moguće odnose sa svim prijateljskim zemljama sveta.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.