Nikolić da načini prvi korak

Izvor: B92, 10.Jun.2012, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikolić da načini prvi korak"

Zagreb -- Hrvatski predsednik Ivo Josipović kaže da od Tomislava Nikolića očekuje da načini prvi korak i pokaže da "danas razmišlja drugačije nego što je razmišljao juče"

"Nikolićeve izjave nakon izbora ne idu u pravcu dobre saradnje", ocenio je Josipović, objašnjavajući u Dnevniku HRT-a zašto u ponedeljak neće prisustvovati inauguraciji srpskog predsednika.

Ipak, kako je kazao, trebalo bi biti "pragmatičan i pričekati šta će Nikolić dalje raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svom mandatu".

Svečanost povodom inauguracije predsednika Srbije Tomislava Nikolića biće održana u ponedeljak u zgradi Predsedništva u Beogradu, a među pozvanim zvanicama iz Srbije i sveta, neće biti lideri zemalja regiona, izuzev predsednika Crne Gore i Republike Srpske, Filipa Vujanovica i Milorada Dodika.

Kako je najavljeno, među gostima iz sveta biće komesar za proširenje EU Štefan File.

Tomislav Nikolić 31. maja položio je zakletvu u parlamentu čime je stupio na dužnost predsednika Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.