Nikolić: Za paradu ocena - odlično

Izvor: RTS, 17.Okt.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Za paradu ocena - odlično

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenjuje paradu "Korak pobednika" najvišom vojnom ocenom za pokazane rezultate - "odlično". Pripadnici Vojske Srbije pokazali su da Srbija ima modernu vojsku, čije pripadnike krasi odanost otadžbini, poručuje Nikolić.

Predsednik Srbije ističe da je parada je dala večni i nezaboravni pečat obeležavanju dva velika jubileja - 100 godina od početka Velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rata i 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, prenosi Tanjug.

Na opšte zadovoljstvo svih građana Republike Srbije, pripadnici VS su pokazali da Srbija ima snažnu, odvažnu i modernu vojsku, čije pripadnike krasi čvrstina, odlučnost i odanost otadžbini, navodi Nikolić u poruci objavljenoj na sajtu VS.

"Na vašim licima video sam da vam je jaka kiša bila samo još jedan podsticaj da svom narodu i čitavom svetu Vojsku Srbije prikažete u najboljem svetlu. Grmljavina motorizovanog i vazduhoplovnog ešelona, usklici pripadnika Rečne flotile i jednovremeni bat strojevog koraka pešadijskog ešelona ispunili su naša srca ponosom i divljenjem", podvlači Nikolić.

Predsednik Srbije dodaje da su pripadnici VS svojim radom pokazali zašto Vojska Srbija među građanima uživa najviše poverenje.

"Paradu ocenjujem najvišom vojnom ocenom za pokazane rezultate 'odlično'", poručujeNikolić.

Predsednik ističe da je ponosan na Vojsku Srbije i pohvaljuje sve njene pripadnike koji su svojim radom doprineli da ovaj značajan događaj bude na najvišem nivou.

"Kao predsednik Republike Srbije učiniću sve da Vojska Srbije nastavi s modernizacijom i ubrzanom izgradnjom svojih operativnih sposobnosti, kako bi bila još snažniji faktor mira i bezbednosti na Balkanu i šire, i da srpski vojnik sačuva ono mesto u našem društvu koje mu vekovima s pravom pripada", navodi predsednik.

"Ocenjujući vojnu paradu najvišom ocenom, želim vam da i dalje budete siguran oslonac Republike Srbije i garant bezbednosti svih naših građana. Naređujem da ocenu parade pročitate svim jedinicama koje su učestvovale u paradi", zaključuje Nikolić.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.