Nikolić:Strateški cilj Srbije priključenje EU

Izvor: Politika, 16.Jul.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić:Strateški cilj Srbije priključenje EU

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta sa Edvardom Kukanom na čelu da je strateški cilj Srbije što brže priključenje Evropskoj uniji, ali i da pre toga Srbiju očekuje još mnogo posla.

Nikolić se, navodi se u saopštenju pres službe predsednika, posebno osvrnuo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << potrebu da se u Srbiji otklone problemi u pravosuđu, otpočne bespoštedna borba protiv korupcije i kriminala i ispitaju sve sporne privatizacije iz prethodnog perioda, ne samo zato što to Evropa traži, već pre svega zato što je to u interesu Srbije.

Predsednik Srbije je dodao i da nema potrebe da Srbija čeka da postane član EU da bi se u njoj uspostavili evropski standardi, već da očekuje da nova Vlada Srbije na tome radi od prvog dana svog mandata.

Kukan je tokom razgovora izrazio podršku nastojanju Srbije da u što skorijem roku dobije datum otpočinjanja pregovora o pristupanju EU uniji i pozdravio nastojanja Srbije da održi kontinuitet svoje politike prema EU.

Tanjug

objavljeno: 16.07.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Strateški cilj Srbije priključenje EU

Izvor: Blic, 16.Jul.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta sa Edvardom Kukanom na čelu da je strateški cilj Srbije što brže priključenje Evropskoj uniji, ali i da pre toga Srbiju očekuje još mnogo posla...Nikolić se, navodi se u saopštenju Pres službe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.