Nikolić: Srpska da sama odlučuje o svojoj sudbini!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2010, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srpska da sama odlučuje o svojoj sudbini!

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da se SNS zalaže za opstanak Republike Srpske i za njeno pravo da odlučuje o svojoj sudbini.

"Naše su zamerke predsedniku Srbije što se umešao u sudbinu RS bez konsultacija sa RS i time je načinjen veliki minus i šteta Srpskoj, time što se Srbija nije ponela kao država koja želi da pomogne RS da sačuva svoj identitet", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Nikolić novinarima u Banjalaci posle Izborne skupštine svoje partije održane u Republici Srpskoj.

On je naglasio da su odnosi RS i Srbije mnogo bolji nego što to zaslužuju političari koje vode Srbiju i Srpsku, ali da se, kako je naveo, u tim odnosima dešava nešto loše na vrhu.

"To mora da prestane i moraju da se menjaju vlasti i tamo i ovde ili da se menjaju stavovi onih koji su na vlasti", rekao je Nikolić i dodao da ima utisak da Srbija Srpsku polako "pušta niz vodu".

Navodeći da je njemu lično mnogo draža RS kao nezavisna država, nego RS utopljena u federaciju u kojoj gubi jednu po jednu ingerenciju, Nikolić je istakao da Srpska ne može večno biti jedina kojoj se zabranjuje da na referendumu odlučuje o svojoj sudbini.

Govoreći o odnosu SNS iz Srbije i te stranke u RS, Nikolić je naglasio da je SNS u RS potpuno samostalna, te da će SNS iz Srbije pomoći da stranka u RS ostvari što bolji rezultat na izborima.

Na Izbornoj skupštini za prvog predsednika SNS-a u RS izabran je Adam Šukalo, koji je novinarima rekao da stranka izlazi na izbore, a da će njeni organi odlučiti na koje nivoe.

"SNS ne prihvata teze ili zamene teze da se zbog kratkoće rokova za prijave za izbore treba preko noći izjasniti kojem bloku pripada", rekao je Šukalo, dodavši da je, ovo pre, stranka kojoj su najbitniji interesi građana Republike Srpske.

On je dodao da to znači da SNS ne radi ni za jedan politički blok ili protiv nekog od političkih blokova, bilo pozicionih ili opozicionih.

Današnjoj Izbornoj skupštini kao gosti su prisustvovali lideri SDS-a Mladen Bosić, PDP-a Mladen Ivanić, SRS-a RS Milanko Mihajlica i DP-a Dragan Čavić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.