Nikolić: Srbija postaje plodno tlo za strane investicije

Izvor: Studio B, 04.Sep.2013, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija postaje plodno tlo za strane investicije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je ocenio da Srbija postaje plodno tlo za strane investicije, neophodne za revitalizaciju domaće privrede.

Kako je saopštio Kabinet predsednika Republike, Nikolić je to rekao u razgovaru s generalnim direktorom Naftne industrije Srbije (NIS) Kirilom Kravčenkom koga je obavestio o potezima kojima vlasti nameravaju da poboljšaju uslove investiranja.   

Predsednik Srbije i prvi čovek NIS su razgovarali i o širenju te kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u regionu i budućim projektima NIS. To su izgradnja termoelektrane snage 700 megavata i razrade nalazišta uglja u Kovinu - u saradnji s kineskim partnerima, i eksploatacija naftnih škriljaca u Aleksincu.   

Istaknut je veliki značaj koji NIS ima za Srbiju, s obzirom na to da je samo u prvih sedam meseci 2013. u državni budžet ta firma na osnovu poreza uplatila 64,1 milijardu dinara. To je 40 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Većinski vlasnik NIS-a je ruski Gaspromnjeft, deo energetske komapanije Gasprom.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.