Izvor: Politika, 04.Sep.2013, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija postaje plodno tlo za strane investicije

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je ocenio da Srbija postaje plodno tlo za strane investicije, neophodne za revitalizaciju domaće privrede.

Kako je saopštio Kabinet predsednika Republike, Nikolić je to rekao u razgovoru s generalnim direktorom Naftne industrije Srbije (NIS) Kirilom Kravčenkom koga je obavestio o potezima kojima vlasti nameravaju da poboljšaju uslove investiranja.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srbije i prvi čovek NIS su razgovarali i o širenju te kompanije u regionu i budućim projektima NIS.

To su izgradnja termoelektrane snage 700 megavata i razrade nalazišta uglja u Kovinu - u saradnji s kineskim partnerima, i eksploatacija naftnih škriljaca u Aleksincu.

Istaknut je veliki značaj koji NIS ima za Srbiju, s obzirom na to da je samo u prvih sedam meseci 2013. u državni budžet ta firma na osnovu poreza uplatila 64,1 milijardu dinara. To je 40 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Većinski vlasnik NIS-a je ruski Gaspromnjeft, deo energetske kompanije Gasprom.

Tanjug

objavljeno: 04.09.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Nikolić i Kravčenko o novim investicijama NIS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je danas ocenio da Srbija postaje plodno tlo za strane investicije, neophodnih za revitalizaciju domaće privrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.