Nikolić: Srbija most između EU i Rusije

Izvor: BKTV News, 12.Dec.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija most između EU i Rusije

VTB banka jedna od najvećih finansijskih institucija u Rusiji može da pruži značajnu podršku Srbiji, naročito u sferi privatizacije, rekao predsednik Tomislav Nikolić u razgovoru sa delegacijom te banke. Srbija može da bude most između EU i Rusije, poručio Nikolić.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa delegacijom ruske VTB banke koju je predvodio Andrej Kostin, predsednik borda direktora te banke.
Predsednik Nikolić je podvukao značaj jačanja privredne saradnje dve zemlje i dodao da VTB banka, jedna od najvećih finansijskih institucija u Rusiji može da pruži značajnu podršku našoj zemlji, naročito u sferi privatizacije, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.
“Srbija može da bude most između Evropske unije i Rusije”, rekao je predsednik Nikolić. Dugi niz godina saradnja između naše dve zemlje je stagnirala, uprkos tome što imamo mnogo toga zajedničkog, istakao je predsednik Srbije.
U Srbiji su se desile suštinske promene i mi ćemo pratiti želju našeg naroda da sarađuje sa ruskim, kao što ekonomski napredak prate finansijska ulaganja, istakao je Nikolić.
Prdsednik borda direktora VTB banke je rekao da su njihovi stručnjaci već procenili srpsko tržište i zaključili da je ono veoma povoljno.
Mnogo razloga ima za ulaganje u Srbiju, pre svega u infrastrukturu i privatizaciju podvukao je Andrej Kostin.
“VTB banka ima ogromno iskustvo u investicionim programima, ne samo u Rusiji, već i širom sveta. Finansijski sektor u Rusiji je uprkos svetskoj ekonomskoj krizi na stabilnoj uzlaznoj putanji i veliki broj investicija je potvrda te činjenice”, istakao je Kostin.
Na sastanku je rečeno da će se ruska VTB banka finansijski uključiti u manifestaciju “Milanski edikt”, što će omogućiti da događaj od prvorazrednog značaja za našu zemlju bude organizovan na način dostojan njegove veličine.
VTB je strateška ruska banka, koja je organizovana kao međunarodna finansijska grupa. Banka poseduje jedinstvenu međunarodnu mrežu od preko 20 banaka i finansijskih institucija u preko 20 zemalja. VTB banka nudi različite proizvode i usluge svojim klijentima i privredi i stanovništvu u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Na ruskom tržištu ona je druga po jačini prema svim finansijskim pokazateljima.
Izvor: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.