Izvor: S media, 17.Jan.2013, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija i danas živi po principima Milanskog edikta (VIDEO)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je kopredsednik Odbora za obeležavanje 1700 godišnjice od Milanskog edikta, proglasio je 2013. godinom Milanskog edikta u Srbiji i poručio da Srbija i danas živi po principima tog dokumenta.

"Srbija danas živi po principima Milanskog edikata, jer njeni građani imaju Ustavom i zakonima zagarantovanu slobodu veroispovesti ili kako je car Konstantin napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Milanskom ediktu - zagarantovano pravo da veruju bez uznemiravanja", poručio je Nikolić na prvoj svečanosti obeležavanja 1700 godina Milanskog edikta u niškom Narodnom pozorištu.

Predsednik je rekao da pred slovima Milanskog edikta svako treba da odgovori na pitanje "da li je dovoljno tolerantan".

"U tom svojevrsnom zakonu o ravnopravnosti hrišćanske vere prepoznajemo osnove ljudskih prava i sloboda uopšte koje su i danas aktuelne - sloboda izbora vere, pravo čoveka da je sledi i da veruje bez uznemiravanja. Pred slovima Milanskog edikta neka svako, bez obzira da li Gospodu služi kao pastir ili vernik i da li je uopšte verujući, makar u sebi odgovori - da li sam dovoljno tolerantan", naveo je Nikolić.

(Tanjug)

FOTO: infobiro, video capture

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.