Nikolić: Srbija će biti sigurno mesto za investicije

Izvor: Politika, 28.Jul.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija će biti sigurno mesto za investicije

BEOGRAD –Srbija je dokazala svoju rešenost da jednom za svagda uspostavi sistem koji će od nje stvoriti sigurno mesto za investicije, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa italijanskom ministarkom Federikom Mogerini.

„Sve što smo uradili na putu evrointegracija uradili smo u cilju da naša zemlja postane moderna, uređena država i od tog cilja niko ko Srbiji želi dobro ne sme da odstupi”, rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da je sadašnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << državna administracija dokazala rešenost da Srbiju uvede u Evropsku uniju i da će se to odvijati onim tempom koji Srbija bude usaglasila sa Briselom.

Mogerini je rekla da je Balkan region od izuzetnog značaja za Italiju, a posebno je to Srbija, i da je upravo zbog toga odlučila da poseti sve glavne gradove evropskih država tokom šestomesečnog predsedavanja Italije Evropskom unijom.

Ona je obećala pomoć Italije Srbiji u procesu evrointegracija, istakavši nadu da će u periodu predsedavanja Italije Srbija uspeti da otvori neka važna poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom.

Nikolić je iskoristio je posetu ministarke Mogerini da uputi poziv predsedniku Italije Đorđu Napolitanu da poseti Srbiju, saopštila je Pres služba predsednika.

------------------------------------------

Ni­ko­lić: Sr­bi­ja re­še­na da ze­mlju uve­de u EU

Pred­sed­nik Sr­bi­je To­mi­slav Ni­ko­lić je u raz­go­vo­ru sa Fe­de­ri­kom Mo­ge­ri­ni re­kao da je vlast Sr­bi­je re­še­na da ze­mlju uve­de u Evrop­sku uni­ju, i to onim tem­pom ko­ji Sr­bi­ja bu­de usa­gla­si­la s Bri­se­lom. „Sr­bi­ja je do­ka­za­la svo­ju re­še­nost da jed­nom za svag­da us­po­sta­vi si­stem ko­ji će od nje stvo­ri­ti si­gur­no me­sto za in­ve­sti­ci­je. Sve što smo ura­di­li na pu­tu evro­in­te­gra­ci­ja ura­di­li smo s na­me­rom da na­ša ze­mlja po­sta­ne mo­der­na, ure­đe­na dr­ža­va i od tog ci­lja ni­ko ko Sr­bi­ji že­li do­bro ne sme da od­stu­pi”, re­kao je Ni­ko­lić. 

Tanjug

objavljeno: 28.07.2014
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.