Nikolić: Spreman sam da odem u Srebrenicu

Izvor: Studio B, 29.Jun.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Spreman sam da odem u Srebrenicu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić spreman je da ode u Srebrenicu da oda počast žrtvama strahovitog zločina, kao i da zajedno sa članovima Predsedništva BiH oda počast stradalima svih veroispovesti, navodi se u saopštenju Pres službe Predsednika.

Nikolić očekuje od srpskog člana kolektivnog šefa države BiH saradnju i razumevanje u intresu Srba u BiH.

U odgovoru Nikolića članu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << predsedništva BiH Mladenu Ivaniću, koji je danas rekao da srpski predsednik deli Srbe sa ove i one strane Drine, stoji da ne postoji nijedan argument za takvu konstataciju, prenosi Tanjug.

"Predsednik Srbije poziva na jedinstvo svih relevantnih političkih činilaca da usmere svoje aktivnosti, bilo da se radi o izjavama, ili radnjama na postizanje kompromisa u interesu svih građana, pomirenja i mira u regionu. Predsednik je bio spreman da dođe u Sarajevo i sad je spreman da ode i u Srebrenicu da oda počast žrtvama strahovitog zločina", navodi se u saopštenju Pres službe Predsednika.

Ističe se i da je Predsednik istovremeno izrazio spremnost da zajedno sa članovima Predsedništva BiH oda počast stradalima svih veroispovesti na mestima koje oni izaberu.

"Od srpskog člana Predsedništva BiH, predsednik Nikolić očekuje saradnju i razumevanje u najboljem interesu Srba u Bosni i Hercegovini. Što se tiče navoda Ivanića o treniranju strogoće, predsednik Republike to ne želi ni da komentariše", navodi se u saopštenju.

Ivanić je ranije danas na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da nije razumeo poruke iz Beograda, koje su na obeležavaju Vidovdana poslali predsednik Srbije i Republike Srpske Nikolića i Milorada Dodika.

Ivanić je rekao da prevashodno nije razumeo predsednika Nikolića, te da je očekivao "da ga njegovi savetnici savetuju kako se vodi spoljna politika u BiH", odnosno da se odluke donose konsenzusom.

"Pozivam gospodina Nikolća da svoju političku strogoću malo više trenira tamo, jer smo mi ovde ozbiljni političari i imamo puno igara u nogama, da se bolje pripremi i ne deli srpski narod zapadno od Drine. Jer bojim se da je nastupom koji je imao sa Dodikom ušao u tu priču", reka je Ivanić, koji je prethodno saopštio da je Savetu bezbednosti UN uputio pismo u kojem je rekao da britanska rezolucija o Srebrenici podelila narod u BiH i da svi sada pričaju o prošlosti, a niko o budućnosti.

Ivanić je dodao da bi Nikolić, "da je čitao diplomatsku poštu i medije, video da se i o deklaraciji i o rezoluciji odredio puno pre njega".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Nikolić spreman da ode u Srebrenicu

Izvor: Radio 021, 29.Jun.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić spreman je da ode u Srebrenicu da oda počast žrtvama strahovitog zločina, navodi se u saopštenju njegove Pres službe...Osim toga, kako se ističe, Nikolić je spreman i da zajedno sa članovima Predsedništva BiH oda počast stradalima svih veroispovesti, a od...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.