Nikolić: Predlagao sam Izetbegoviću zajedničko saučestvovanje sa porodicama svih žrtava sukoba u BiH

Izvor: Večernje novosti, 10.Jul.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Predlagao sam Izetbegoviću zajedničko saučestvovanje sa porodicama svih žrtava sukoba u BiH

Predlagao sam Izetbegovću, koji nikada nije prihvatio, da zajedno odemo i na stratište spskom narodu i stratište Bošnjaka da se pokaže da saučestvujemo u tom bolu i prema jednima i prema drugim Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je predlagao predsedniku predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da zajedno odu na stratišta i Srba i Bošnjaka i time pokažu da saučestvuju u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << bolu s porodicama svih žrtava, ali da Izetbegović to nije prihvatio. "Predlagao sam Izetbegovću, koji nikada nije prihvatio, da zajedno odemo i na stratište spskom narodu i stratište Bošnjaka da se pokaže da saučestvujemo u tom bolu i prema jednima i prema drugim... Ne možete da saučestvujete samo u bolu svog naroda, onda ste jednostran čovek", rekao je Nikolić. On je posle ceremonije otkrivanja spomenika Nikoli Tesli u Beogradu rekao novinarima i da je neprihvatljivo donošenje rezolucija kojima bi se samo jedan narod istakao kao žrtva. Nikolić je podsetio i da je svoj stav o rezolucijama o Srebrenici iskazao i u Savetu bezbednosti UN, prilikom pokušaja usvajanja rezolucije o Srebrenici. "Zamolio sam da se stavi veto u Savetu bezbednosti UN u vezi jedne od rezolucija koja nije bila potpuno utemljena na istini i koja osuđuje samo srpski narod... i veliki deo čovečanstva je to shvatio i zaustavio", rekao je Nikolić. On se usprotivio donošenju rezolucija koje samo jedan narod proglašavaju za žrtve, a drugi za zločince. "Donositi rezolucije kojima bi se samo neki zločinac osudio i samo jedan narod istakao kao žrtva ne ide i svi mi moramo da pokažemo da odbacujemo zločince iz svojih redova", rekao je Nikolić. On je naveo da poštuje srpske žrtve i da si i drugi narod imali zločince tokom ratnih sukoba na prostoru bivče Jugoslavije. "Spreman sam za takav opšti stav, a lično ne predlažem ništa što bi istaklo da su samo Srbi bili žrtve", rekao je predsednik Srbije.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Predlagao sam Izetbegoviću da obiđemo stratišta

Izvor: N1 televizija, 10.Jul.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je predlagao predsjedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da zajedno odu na stratišta i Srba i Bošnjaka i tako pokažu da saučestvuju u bolu s porodicama svih žrtava, ali da to Izetbegović nije prihvatio..."Predlagao sam Izetbegovću,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.