Nikolić: Poništiti izbore

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2012, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Poništiti izbore

10.05.2012. - Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsjednika Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi trebalo "oboriti" rezultate izbora održanih u nedjelju u Srbiji.

Naprednjaci tvrdi da je DS „brutalno pokrala izbore 6. maja”, tako što su originalni glasački listići zamenjeni drugim glasačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << listićima.

On je rekao i da je od tih 3.000 bačenih izbronih listića na 2.800 glas dat predstavnicima opozicionih stranaka dok je za predstavnike aktuelnih vlasti bilo 70 glasova.

Nikolić je sem toga optužio vlast da je u birački spisak dopisala 500.000 "nepostojećih i mrtvih, jer oni ne mogu da se bune", a onda "zaokružila" njihove glasove.

On je ocijenio da Demokratska stranka zbog organizovanja izborne krađe više ne bi trebalo da nastupi ni na jednim izborima.

"Uhvatili smo ih u krađi glasačkih listića i dokazaćemo zašto nismo pobedili sa 15 odsto razlike, koliko je otprilike naša snaga", rekao je Nikolić u razgovoru sa mladima u Domu omladine.

Kako je rekao lider SNS Tomislav Nikolić, krađa u nedelju veća je od one koja se dogodila u septembru 2000. godine a odigrala se na svih 9.000 biračkih jesta u Srbiji. Nikolić je novinarima pokazao oko 3.000 glasačkih listića, koji su, kako tvrdi, bačeni u kontejner posle izbora i naveo da su oni zamijenjeni novim listićjima na kojima su zaokružni predstavnici aktuelnih vlasti.

Izvor: frontal.rs

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.