Nikolić: Ova godina odlučujuća za budućnost Srbije

Izvor: Studio B, 13.Sep.2013, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ova godina odlučujuća za budućnost Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija na pravom putu i da je 2013. godina odlučujuća za budućnost države i njenih građana.

"Pokrenuli smo mnogo za godinu dana. Ovo je odlučujuća godina i odlučujući meseci su pred nama, i za nas i za našu decu", kazao je Nikolić otvarajući u selu Grgure, u opštini Blace, manifestaciju "Selo slavi šljivu", posvećenu šljivi.   
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
On je kazao da je Srbija na dobrom putu i da je najbolji znak za to veliki broj ambasadora koji su prisustvovali manifestaciji. "Danas možete slobodno celom svetu da kazete da ste Srbin i sasvim drugačije gledaju na nas", kazao je Nikolić i ocenio da svet želi da pomogne Srbiji da izađe iz krize, kao i da je pred državom veliki posao.   

Nikolić je građane Blaca, opštine najpoznatije po proizvodnji šljiva, zamolio za još malo strpljenja i da ne napuštaju taj kraj. "Ambasadori možda ne razumeju šta Srbima znači šljiva, ali se već dva veka unazad Srbija ne može zamisliti bez šljive. Šljiva je simbol Srbije", rekao je Nikolić.   

Predsednik je kazao da je poljoprivreda okosnica srpske privrede i dodao da zna da je otkupna cena šljive veoma mala i da su poljoprivrednici nezadovoljni. Nikolić je u Grgure stigao s ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem, a manifestaciji prisustvuju i ambasadori iz osam zemalja, među kojima i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin i ambasador SAD Majkl Kirbi.   

Ambasadori su prethodno obišli holandsko-srpsku hladnjaču "Midi organik", kao i jedno od najuspešnijih preduzeća u toj opštini "Mi-mi", gde su razgovarali o mogućoj saradnji na planu otvaranja sličnih fabrika u kojima bi zajedinički vlasnici bili Srbi i stranci. Opština Blace je najveći proizvođač šljiva u Srbiji. U toj opštini je na pet hiljada hektara zasađeno više od dva miliona stabala šliva, a veliki deo proizvodnje se izvozi.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.