Nikolić: Ne plašim se pretnji

Izvor: B92, 26.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ne plašim se pretnji

Tomislav Nikolić (Beta, arhiv)

Beograd -- Zbog pretnji, porodica Tomislava Nikolića, doskorašnjeg zamenika predsednika radikala, dobila je policijsko obezbeđenje.

Nikolić kaže da je MUP to učinio na sopstvenu inicijativu i da mu niko nije rekao razlog. On nije želeo da iznosi detalje o tome ko preti njemu i njegovoj porodici, ali smatra da tome doprinose i optužbe koje za skupštinskom govornicom iznose njegove dojučerašnje partijske kolege iz SRS-a. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radikali, pak, tvrde da sa tim pretnjama nemaju nikakve veze.

Tomislav Nikolić, sada šef poslaničkog kluba "Napred, Srbijo", kaže da se policija nalazi pred njegovom kućom, ali da on sa njima nema nikakvu komunikaciju.

"Nemam saznanja o nečem konkretnom i direktnom, osim toga šta je bilo i zaustavljeno. Svi imamo porodice, nikome nije svejedno šta će da se desi. Ja lično se ne bojim, još uvek idem sam i vozim sam svoj automobil. Ali, ako država misli da treba da me čuva, neka to rade", rekao je Nikolić.

"Sa njima se ne dogovaram, ne razgovaram i niko mi nije još rekao – da, bili ste u pravu ili ne, niste bili u pravu, nije Vam ugrožen život. Zaista, policija se ponaša kao da sam objekat", kaže on.

Nikolić kaže da atmosferi koja se protiv njega stvara doprinose i izlaganja radikala za skupštinskom govornicom, koji se, kako tvrdi Nikolić, trude od njega naprave najvećeg izdajnika.

"Posebno izdajnika Vojislava Šešelja, čoveka koga mnogi ljudi obožavaju, vole, prošli sa njim sito i rešeto. Deluje na neke ljude, to primećujem, da se kod njih razvija i mržnja prema meni. Nema takvih mnogo, ali očigledno da je naređenje takvo da se prema meni širi mržnja, to je jedina pretnja i opasnost koja se nada mnom nadvija. Svako nosi svoj teret, svoje breme", rekao je Nikolić.

Poslanica radikala Vjerica Radeta odbacuje sve optužbe na račun SRS i njenog lidera Vojislava Šešelja.

"To baš i ne zaslužuje neki komentar, ali mislim da time treba da se bave nadležni organi, a ne da se time bave marketinške agencije. Sačuvaj bože da iza tih pretnji stoji Srpska radikalna stranka. Reći da mu preti neko ko je šest godina zatočen u Haškom tribunalu, govori samo o onome ko to govori", kaže Vjerica Radeta.

Od raskola u Srpskoj radikalnoj stranci više puta je u medijima pokretano pitanje bezbednosti Tomislava Nikolića i njegove porodice.

Isto tako, u vezu s pretnjama Nikoliću dovedeno je i izlaganja Vojislava Šešelja u Haškom tribunalu u kojem je on u nekoliko navrata poručio da je "Tomislav Nikolić gotov u svakom pogledu". Policija je njegovoj porodici obezbeđenje ponudila početkom septembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.