Nikolić-Miler: Važna podrška Rusije

Izvor: B92, 27.Mar.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić-Miler: Važna podrška Rusije

Beograd -- Predsednik Srbije preneo predsedniku UO "Gasproma" Alekseju Mileru da je Srbiji, osim investicija, dragocena i podrška Rusije u očuvanju integriteta Srbije.

"Srbija je u dosadašnjim pregovorima sa albanskom stranom u Briselu učinila maksimalne ustupke, pre svega u cilju očuvanja mira i stabilnosti u regionu. Sada je red na drugu stranu", poručio je Tomislav Nikolić.

Srbiju i Rusiju, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je predsednik Srbije, vezuju tradicionalno dobri i prijateljski odnosi koje uspešna ekonomska saradnja dodatno produbljuje.

"Ruske investicije u oblasti energetike pomoći će Srbiji da pokrene privredu i otvori nova radna mesta", rekao je Nikolić, dodavši da će rukovodstvo Srbije učiniti maksimalne napore da opravda poverenje ruskih investitora.

Miler je predsedniku Srbije preneo pozdrave predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i istakao da Rusija aktivno radi na postojećim i budućim investicijama u Srbiju.

Predsednik Upravnog odbora "Gasproma" je istakao da Rusiju i Srbiju vezuje niz kapitalnih projekata koji se uspešno realizuju, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Pored toga, u planu su mnogi projekti u oblasti energetike koji su veoma značajni za Rusiju, rekao je Miler i dodao da je dosadašnja saradnja veoma uspešna.

Miler je obavestio Nikolića da je u NIS do sada uloženo dve milijarde evra, a da je planirano još tri milijarde. Što se tiče projekta Južni tok, on teče prema planiranim rokovima, a početak radova u Srbiji je predviđen za decembar 2013. - januar 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić sa Milerom: Dragocena podrška Rusije

Izvor: Mondo, 27.Mar.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić preneo je danas predsedniku Upravnog odbora Gasproma Alekseju Mileru da je Srbiji pored ruskih investicija, dragocena podrška Rusije očuvanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta Srbije..."Srbija je u dosadašnjim pregovorima sa albanskom stranom u Briselu učinila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.