Nikolić: MSP nije doneo pravdu

Izvor: B92, 04.Feb.2015, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: MSP nije doneo pravdu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je lično nezadovoljan presudom Međunarodnog suda pravde.

On je dodao i da Srbija nosi u ruci knjigu presude i pokušaće da na osnovu nje nastavi uspostavljanje normalnih odnosa sa Hrvatskom.

"Hrvatska danas sve češće govori kako je u stanju da stane na put Srbiji na evropskom putu, ali hajde da zatvorimo knjigu ovom presudom, da zadovoljstvo i nezadovoljstvo ostavimo za sobom", rekao je Nikolić u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za radio Sputnjik, objavljeno je na sajtu agencije Sputnjik na srpskom jeziku.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Hrvatska nije uspela da dokaže genocidne namere srpske strane u ratnim sukobima.

"Međunarodni sud u Hagu nije se usudio da donese pravdu već presudu koju mi moramo da poštujemo. U principu, presudom nije zadovoljena ni jedna strana, ali mi ćemo na ovome završiti svoje koflikte sa Hrvatskom. Ostaje da posle ovoga počnemo da živimo normalno", poručio je Nikolić.

Međunarodni sud pravde odbio je i tužbu Hrvatske i protivtužbu Srbije za izvršeni genocid na hrvatskoj teritoriji od 1991. do 1995. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nikolić: Lično sam nezadovoljan, ali zatvorimo knjigu presudom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je lično nezadovoljan presudom Međunarodnog suda pravde, ali da Srbija nosi u ruci knjigu presude i pokušaće da na osnovu nje nastavi uspostavljanje normalnih odnosa sa Hrvatskom..."Hrvatska danas sve češće govori kako je u stanju da stane na put...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.