Nikolić Kinezima: Zahvalni smo na Planu bilateralne saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić Kinezima: Zahvalni smo na Planu bilateralne saradnje

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom, Tomislav Nikolić, razgovarao je sa predstavnicima Nacionalne komisije za razvoj i reforme NR Kine, koji borave u Beogradu radi usaglašavanja Plana bilateralne saradnje sa nadležnim ministarstvima Republike Srbije.

"Zahvalni smo vam na nacrtu Plana bilateralne saradnje o kome ćete danas razgovarati sa predstavnicima naših nadležnih ministarstava. Plan koji usaglašavate je dokaz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Srbija i Kina nastavljaju da produbljuju saradnju u svim sferama, za dobrobit naša dva naroda", rekao je Nikolić.

On je ukazao da je vizija predsednika NR Kine Si Đinpinga "Pojas i put" dovela mnoge privrednike u Srbiju koji su direktno omogućili realizaciju velikih projekata, posebno u oblasti infrastrukture i energetike, poput privatizacije Železare Smederevo i uspostavljanja strateškog partnerstva kompanije Zijin i RTB Bora, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta.

Nakon razgovora sa Nikolićem, delegacija Nacionalne komisije za razvoj i reforme NR Kine, koju je predvodila Ding Đi, nastavila je u prostorijama Nacionalnog saveta razgovore sa predstavnicima naših nadležnih ministarstava, čije oblasti delovanja su predmet Plana bilateralne saradnje.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.