Nikolić: Interes Srbije da razvija odnose sa Iranom

Izvor: Blic, 07.Okt.2013, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Interes Srbije da razvija odnose sa Iranom

Interes Srbije je da razvija prijateljske odnose sa svim državama u svetu, a prijateljstvo sa Iranom ima dugu tradiciju i za Srbiju je izuzetno značajno, rekao je danas u Beogradu predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa delegacijom Islamske konsultativne skupštine Islamske Republike Iran, koju je predvodio njen predsednik Ali Ardešir Laridžani.

Nikolić i Laridžani saglasili su se da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << praksa pokazala da ima mnogo prostora za unapredjivanje ekonomske saradnje izmedju Srbije i Irana, uprkos sankcijama koje je Iranu uvela Evropska unija, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Oni su zaključili da postoji realna mogućnost da se ekonomska saradnja Srbije i Irana podigne na 200 miliona dolara godišnje.

Predsednik Srbije posebno je istakao nadu da će se u Srbiji pokazati prve konkretne naznake izlaska iz ekonomske krize, ali da su preduslovi za to disciplina, vredan rad i obnavljanje starih prijateljstava i partnerstava sa mnogim zemljama širom sveta.

Nikolić je zahvalio Iranu na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Predsednik Islamske konsultativne skupštine Ali Ardešir Laridžani preneo je pozdrave predsednika Islamske Republike Iran i poziv Nikoliću da poseti Iran, navedeno je u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Interes Srbije da razvija odnose sa Iranom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2013

Interes Srbije je da razvija prijateljske odnose sa svim državama u svetu, a prijateljstvo sa Iranom ima dugu tradiciju i za Srbiju je izuzetno značajno, rekao je danas u Beogradu predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa delegacijom Islamske konsultativne skupštine Islamske Republike...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.