Nikolić: Građani sude o Vladi

Izvor: RTS, 31.Avg.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Građani sude o Vladi

O novom sastavu Vlade izjasniće se Skupština, a onda i građani, kaže predsednik Tomislav Nikolić. Smatra da će se nova vlada snaći i imati u vidu da je poljoprivreda osnov u koju treba ulagati.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će sud o novom sastavu Vlade dati građani kada budu živeli onako kako Vlada bude odredila.

Nikolić je, odgovarajući na pitanja novinara, šta misli o novom sastavu Vlade i koliko će "izdržati" rekao: >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "O novom sastavu Vlade danas će da se izjasni Skupština, a onda građani kada budu živeli onako kako Vlada bude odredila stvarajući im uslove za život".

Nikolić je rekao da on može samo da pomogne svakoj Vladi koja bude izabrana i da upravo to i čini radeći na izgradnji ugleda Srbije u svetu.

"Mislim da mogu mnogo toga da uradim na ugledu Srbije u svetu i na omogućavanju da Vlada obezbedi mnogo više poslova u inostranstvu nego do sada i to ne samo kroz kredite već i kroz koncesije za ogromne objekte koje ćemo da gradimo", kazao je Nikolić.

Sve ostalo, dodao je on, u rukama je Vlade Srbije i skupštine koja donosi zakone na predlog Vlade.

Predsednik Nikolić je danas obišao Rubinov vinograd u Bačini kod Varvarina, gde je počela berba ranih sorti grožđa.

Nikolić je rekao da se novac do sada neretko ulagao u privilegovane firme, pojedince i političke stranke, a da se nije vodilo računa o opštem interesu, a naročito o poljoprivredi, u koju bi, kako je naveo, trebalo ulagati čak i više nego u energetiku.

"Država mora da nađe novca da ulaže u poljoprivredu, u one koji najviše rade i koji najviše mogu da doprinesu. To je do sada nedostajalo", poručio je Nikolić. 

Nikolić je rekao da je možda izgubljeno malo vremena, ali da smatra da će se nova Vlada snaći i imati u vidu da je poljoprivreda osnov.

"Mislim da ćemo sada postići potpunu saglasnost, mi koji o ovome brinemo, da sve što ulažemo bude uloženo u poljoprivredu, čak i više nego u energetiku.

Lako ćemo sa energetikom dok pronađemo investitore koji po ovako jeftinoj ceni struje uopšte žele da investiraju", rekao je predsednik.

On je, međutim, naglasio da mnogi investitori žele da ulažu u poljoprivredu, jer su Srbiji otvorena tržišta širom sveta i da je zato neophodno da se obezbede dovoljne količine proizvoda za one države koje otkupljuju na veliko i da se održi kvalitet.

Nikolić je rekao da Rubinove vinograde u Bačini obilazi zato što proizodnja grožđa, vina i vinogradarstvo uopšte može da bude velika izvozna šansa za Srbiju i nada za ljude da ostvare profit, izdržavaju porodice i napreduju bez obzira da li su na selu ili u gradu.

Prema njegovim rečima, mnogi u Srbiji misle da egzistencije ima samo u gradu i da na to ukazuje i niz zapuštenih privatnih vinograda koje je video na putu ka Rubinovom vinogradu.

"Otišao je narod u grad ali tamo nema posla, a u selo se ne vraćaju jer nema uslova. Država može i mora da stvori te uslove", poručio je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.