Nikolić: Dokačili se prošlosti

Izvor: Akter, 16.Dec.2015, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Dokačili se prošlosti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras u Briselu da mu je predsednik Makedonije Đorđe Ivanov čestitao otvaranje prvih pogljavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom (EU) i da su razgovarali o budućnosti, ali da su se "dokačili prošlosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Nikolić je objasnio da je Ivanovu ukazao zašto nije bilo dobro što je Makedonija glasala da Kosovo bude član UNESKO, koji mu je potom odgovorio da nije dobro što je postavljena tabla na kojoj piše Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija (BJRM).

"Poručio sam da kažu Evropskoj komisiji da im promeni naziv i da se ne ljuti. Tu Evropljani prolaze i mora da znaju u koju državu ulaze. Onda smo se dokačili cara Dušana, a potom smo prekunuli raspravu, jer smo uvideli da su stvari otišle mnogo daleko", rekao je Nikolić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Nikolić je podsetio da je Srbija 1998. godine prihvatila ime Makedonija, da bi potom Makedonija priznala nezavisnost Kosova, na šta Srbija nije reagovala negativno, a zatim je Makedonija glasala za Kosovo u UNESKO, ali "ni tada nismo reagovali negativno".

"Zašto bi smo sada reagovali negativno", uputao je Nikolić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.