Nikolić: DSS prirodni partner za razgovor o koaliciji

Izvor: Blic, 02.Maj.2012, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: DSS prirodni partner za razgovor o koaliciji

- Demokratska stranka Srbije je prirodni partner naprednjaka za razgovor o koaliciji posle izbora, izjavio je predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

"DSS je partner s kojim ćemo razgovarati. Da li žele da razgovaraju, ne znam", rekao je Nikolić za televiziju Pink.

Govoreći o antievropskom stavu DSS-a, Nikolić je rekao da je on za Evropu koja želi Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da misli da je DSS pokazala da je za takvu Evropu dok je bila na vlasti.

"Oni danas napadaju Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a parafiran je u njihovo vreme", rekao je Nikolić i dodao da ni on nije za Evropu po svaku cenu.

"Ja nisam apriori za Evropu i po svaku cenu, ali Evropa nije ni samo crno, ni samo belo. Evropa je ono što može da donese dobro, da se živi bolje, ali i da postavi uslov koji ne možemo da ispunimo. Medjutim, do tog uslova mi možemo da razvijamo zemlju", kazao je Nikolić.

On je rekao da Liberalno demokratska partija i Ujedinjeni regioni Srbije nisu stranke s kojima bi SNS mogla da sarađuje.

Prema njegovim rečima, SNS ne može da bude u vladi s nekim ko poput LDP-a želi da prizna Kosovo kao nezavisnu državu i ko je protiv Republike Srpske.

Nikolić je za URS rekao da je to stranka koja već 12 godina učestvuje u upropašćavanju Srbije.

"Da je taj URS nastao pre mesec dan i ušao u ovu kampanju kako ih čovek gleda i za šta se zalažu, to je zaista poželjan partner, ali to je stranka koja je 12 godina upropašćavala Srbiju. Danas se zaklinju u sve vrednosti koje nisu sprovodili dok su bili na vlasti i posebno je cinično to što se protive stranačkom zapošljavanju",

naveo je Nikolić.

On je poručio da bi u vladu ušao sa svim manjinskim strankama jer one najbolje na taj način mogu da se brinu za svoj narod.

Pogledajte još vesti iz Blicovog specijala "Izbori 2012"
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.