NVO: Nikolić opravdao Holokaust?!

Izvor: Kurir, 29.Jan.2015, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO: Nikolić opravdao Holokaust?!

Opasno širenje stereotipa o jevrejskom narodu, baš na Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, navodi se u saopštenju ove kuće

BEOGRAD - Nevladina organizacija Kuća ljudskih prava i demokratije protestovala je zbog govora predsednika Srbije Tomislava Nikolića povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, ističući da se poslužio rečima koje su upravo nacisti koristili u pokušaju da opravdaju stradanje Jevreja.

- Pokušavajući da pojasni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << motive fašista za napade na Jevreje, umesto da pažljivo bira reči, Nikolić je rekao da je možda razlog u tome što je ta manjina bila previše zastupljena u prestižnim profesijama - ističu u pomenutoj NVO.

Međutim, rabin Jevrejske zajednice u Srbiji Isak Asiel ocenio je da je obraćanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Spomen-parku Staro sajmište bilo besprekorno.

- Optužba za širenje stereotipa o Jevrejima je zlonamerno izvlačenje rečenice iz konteksta njegovog govora - rekao je Asiel povodom saopštenja Kuće ljudskih prava i demokratije.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Nikolić: Obaveza Srbije da brine o svim Srbima

Izvor: Blic, 29.Jan.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je tokom razgovora sa Andrijom Mandićem, predsednikom Nove srpske demokratije iz Crne Gore istakao da je obaveza Srbije je da brine o svim pripadnicima srpskog naroda, gde god oni živeli. „..Obaveza je Srbije da brine o svim pripadnicima srpskog naroda, gde...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.