NIKOLIĆ: Srbija je odlična destinacija za kineske investicije

Izvor: Kurir, 11.Jan.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ: Srbija je odlična destinacija za kineske investicije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas na sastanku sa delegacijom kineske investicione grupe „Hong Kong vsa internešnal investment" da je Srbija odlična destinacija za kineske investicije, jer može da ponudi vrhunske uslove poslovanja i stručnu i obrazovanu radnu snagu.

"U poslednje tri i po godine Srbija je, u saradnji sa domaćim i stranim kompanijama, stvorila povoljan poslovni ambijent >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kako bi ostvarila najbolje moguće uslove za priliv novih investicija“, rekao je Nikolić.

On je ocenio da su odnosi Srbije i Kine su trenutno na najvišem mogućem nivou i da to predstavlja dodatni podsticaj za zajedničke projekte.

Generalni direktor kineske investicione grupe „Hong Kong vsa Internešnak investment" Jing Guoping rekao da je ta investiciona grupa veoma zainteresovana za ulaganje u eksploataciju prirodnih resursa, kojima je Srbija izuzetno bogata, kao i za izvoz na treća tržišta u kooperaciji sa srpskim kompanijama.

On je dodao da kineske kompanije znaju da Srbija ima povlašćeni pristup na brojna svetska tržišta i da je to izuzetno značajno za buduću saradnju njihove investicione grupe sa srpskim preduzećima.

Autor: Beta,Foto: Tanjug Rade Prelić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Zašto Hrvati nabavljaju rakete kada neće biti rata u regionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jan.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, tokom razgovora sa potpredsednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom, da se čudi najavama da će Hrvatska iz Norveške nabaviti raketni sistem, s obzirom da na to da "neće biti oružanog sukoba u regionu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.