Moja majka je Crna Gora, ne Rusija kao Nikoliću

Izvor: B92, 25.Dec.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moja majka je Crna Gora, ne Rusija kao Nikoliću"

Podgorica -- Crnogorski predsednik Filip Vujanović izjavio je da nije iznenađen stavom Tomislava Nikolića da "Crna Gora dozvoljava da neko drugi njome upravlja".

Osim toga, Vujanović je Nikoliću zamerio mu što brzo menja stavove po pitanju aspiranata s Balkana za članstvo u NATO.

Vujanović je u intervjuu Televiziji Nikšić rekao da je Nikolić jedan od potpisnika zajedničke deklaracije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemalja procesa Brdo-Brioni, potpisane u novembru u Zagrebu, kojom se podržavaju države aspiranti sa Zapadnog Balkana za članstvo u NATO.

"Ne mogu da objasnim sebi da je on to potpisao u Zagrebu zato što su tu bili (potpredsednik SAD Džo) Bajden i (predsednik Evropskog saveta Donald) Tusk, pa onda nakon kratkog vremena promenio stav. Ali, da to misli, apsolutno misli", kazao je Vujanović.

Nikolić je za ruski medij „Sputnjik“ rekao da je Crna Gora "primer da država ne treba da bude igračka i da ljudi koji je vode ne smeju tako da je tretiraju".

Ta njegova izjava je data u kontekstu nedavne pozivnice Crnoj Gori da se pridruži NATO.

Prema Nikolićevim rečima, Srbiju ne treba porediti s Crnom Gorom, jer ona svesno poništava svoju samostalnost u donošenju odluka i preporučuje se kao država koja će prihvatiti sve što joj bude rečeno kako bi ušla u NATO.

Crnogorski predsednik Vujanović je podsetio na Nikolićevu izjavu šefu ruske diplomatije u kojoj je Rusiju uporedio s majkom.

"Želim da kažem da je moja majka Crna Gora u smislu domovine i države i da mi nijedna država van ovih granica ne može biti nadomestak, dopuna i zamena", rekao je Vujanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.