Misija - obnavljanje prijateljstava

Izvor: B92, 28.Maj.2013, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija - obnavljanje prijateljstava

Beograd -- Tomislav Nikolić sastao se danas u Beogradu s ministarkom kulture Alžira i rekao da je njegova misija obnavljanje starih prijateljstava.

Nikolić je naveo da će intenzivno raditi na tome da se iskreni i prijateljski odnosi srpskog i alžirskog naroda obnove i pojačaju, naročito u kulturi, i podržao otpočinjanje razgovora ministara kulture o potpisivanju sporazuma o tome, saopštilo je Predsedništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije.

"Moja misija je obnavljanje starih prijateljstava, jedno od njih je i prijateljstvo sa alžirskim narodom", rekao je Nikolić i ocenio da srpski narod gaji iskreno prijateljstvo i ljubav prema alžirskom.

Dodao je da se "Srbi nikada nisu plašili prijateljstva, naprotiv, uvek su pomagali narodima kada im je najteže".

Ministarka kulture Alžira Khalida Timu prenela je predsedniku Nikoliću poruku iskrenog prijateljstva i poštovanja alžirskog predsednika Abdelaziza Buteflika i premijera Abdelmaleka Selala, piše u saopštenju.

"Srbija predstavlja za moju zemlju stožer mira i stabilnosti na Balkanu", rekla je ministarka Timu.

Ministarka kulutre Alžira je u Beogradu povodom manifestacije Dani kulture Alžira u Srbiji, koji su počeli danas i traju do 2. juna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.