Misa za državu Srbiju u Beogradu

Izvor: Mondo, 14.Feb.2017, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misa za državu Srbiju u Beogradu

Nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar služio je večeras misu, u crkvi Krista Kralja, povodom Dana državnosti, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Molimo se za svakog stanovnika ove naše zemlje, molimo se posebnom snagom za sve koji nose odgovornost za opšte dobro naše zemlje, rekao je nadbiskup Hočevar, na bogosluženju kojoj su prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i predstavnici drugih crkava i verskih zajednica.

Hočevar je napomenuo da smo svedoci dubokih i sveobuhvatnih promena u društvenom životu mada veliki deo čovečanstva toga nije ni svestan.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Ako se, kaže nadbiskup Hočevar, danas u Evropi i svetu grade zidovi i razapinje žica, onda to govori da je nedostajala naša solidarnost s najsiromašnijima.

Niko od nas ne može sam sebe dovoljno da upozna bez drugog, bez bližnjeg, bez komšije. To važi i za svaku zajednicu, pa i za svaku društvenu zajednicu, naglasio je Hočevar.

Povezujemo se u državne zajednice upravo da zato da bismo s većom mogućnošću u različitosti njihovih stanovnika postajali svesniji, odgovorniji, velikodušniji i stvaralačkiji, poručio je Hočevar.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

MOLITVA PRED SRETENJE: Nikolić na katoličkoj misi povodom Dana državnosti

Izvor: Kurir, 14.Feb.2017

...Molimo se za svakog stanovnika ove naše zemlje, molimo se posebnom snagom za sve koji nose odgovornost za opšte dobro naše zemlje, rekao je nadbiskup Hočevar, na bogosluženju kojoj su prisustvovali i predstavnici drugih crkava i verskih zajednica..Hočevar je napomenuo da smo svedoci dubokih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.