Ministarka energetike ispala iz protokola

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2013, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka energetike "ispala" iz protokola

Radovi na srpskoj deonici gasovoda Južni tok konačno počinju u nedelju, 24 novembra. Iako se radi o kapitalnom projektu u Srbiji, javnost u otadžbini je i dalje više zabavljena podelama u vrhu vlasti nego značajem te investicije. Predsedniku Tomislavu Nikoliću kao zagovorniku dominantnog ruskog prisustva u energetskom sektoru Srbije suprostavljena je resorna ministarska Zorana Mihajlović koja je u više navrata kritikovala energetski sporazum sa Ruskom federacijom, ocenjujući ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nepovoljnim za Srbiju.

Vipremijer Aleksandar Vučić i ministarka ebergetike Zorana Mihajlović

 

Da ruski partner preko svojih ljudi u srpskoj vlasti pokušava da marginalizuje ministarku vidi se i na primeru najnovije ujdurme oko pozivnica za ceremoniju otpočinjanja radova srpskog dela Južnog toka. Na spisku učesnika te svečanosti bilo je izostavljeno ministrakino ime.

 

Umesto Putina - pismo

Zavarivanjem prvog spoja cevi gasovoda u Šajkašu simbolično će otpočeti radovi na srpskoj deonici Južnog toka. Iako su u ovom malom vojvođanskom mestu željno očekivali ruskog predsednika, Putin neće doći, a njegovo pozdravno pismo pročitaće ruski ministar energetike.

Simo Čulić iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike izjavio je za "Vesti" da su navedeni samo oni koji će i govoriti na ceremoniji, a da to ne znači da neće biti srpske ministarke energetike.

- Ministar energetike Ruske Federacije Aleksandar Novak pročitaće poruku Vladimira Putina - dodao je Čulić, preduhitreći naše pitanje zašto ruski ministar može da govori, dok je njegov srpski kolega izostavljen.

 

Beogradski mediji su objavili da je na ovakav potez Predsedništva burno reagovao vicepremijer Aleksandar Vučić, zapretivši otkazivanjem ceremonije ukoliko ministarka Mihajlović ne bude prisustvovala i ne bude govorila.

Koja je struja odnela pobedu i da li će Zorana Mihajlović, osim potpisivanja jednog od tri ugovora koji će tog dana biti parafirani, i govoriti, videće se u nedelju.

Ministarki Mihajlović juče je konačno i formalno uručen poziv za događaj na koji su pozvani i preostali članove srpske vlade.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.