Mihajlović i Nikolić prijateljski ćaskali na otvaranju banke

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović i Nikolić prijateljski ćaskali na otvaranju banke

Na ceremoniji otvaranja Kineske banke, sreli su se i proćaskali u, reklo bi se, veoma prijateljskom tonu ministarka Zorana Mihajlović i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Podsetimo, prethodnih dana ministarka je kritikovala pojedine izjave predsednika Srbije - naročito one koje je predsednik dao nakon incidenta sa vozom za Kosovsku Mitrovicu. Ministarka je tada poručila da od državnih funkcionera očekuje da ne raspiruju sukobe, već da doprinose smirivanju tenzija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Mihajlovićeva je dodala da predsednik Nikolić "jako dobro zna zašto naših vojnika nema na Kosovu" i da zato od njega ne očekuje da proziva Vladu "što nije tražila povratak srpske vojske na Kosovo".

Mihajlovićeva je u saopštenju navela da od svih političara u Srbiji, "pogotovo od najviših državnih funkcionera", očekuje da "na provokacije koje dolaze od albanskih političara sa Kosova, odgovaju mirno i mudro" i da "ne koriste Srbe sa Kosova u svojim kampanjama".

Takođe, ministarka ne krije da smatra da bi najbolje rešenje za kandidata ispred SNS za predsedničke izbore bio Vučić, ocenjujući da bi pobeda bila neizvesna ukoliko se on ne bi kandidovao.

Na kritike koje je poslednjih godina ministarka upućivala predsedniku, odgovarala je uglavnom Nikolićeva savetnica Stanislava Pak Stanković, koja je i tokom 2015. godine optuživala Mihajlovićevu da stoji iza medijskih napada na šefa države. Na poslednje ministarkino saopštenje u kom kritikuje predsednika, odgovorila je pitanjem da ne zna u kom se svojstvu Mihajlovićeva obratila, a ocenila je da to nije prvi put da se događa kad premijer nije tu.

"Imala sam više prilika tokom proteklih meseci da ulazim u sukobe zbog nekakvih izjava i provokacija onih koji sebe vide kao premijere ili kao predsednike. Kako da vam kažem, kažu da prazna limenka najviše zveči", navela je Pak.

Banka Kine počela je od danas da radi i u Srbiji. Tokom posete sedištu novootvorene Banke Kine na Novom Beogradu predsednik Nikolić je rekao da Srbija ne traži od Kine nikakvu milostinju i pomoć, ali da zna da Kina može da zaposli Srbiju.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.