Mihajlović: Novinari imaju pravo da pitaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Dec.2014, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Novinari imaju pravo da pitaju

Nosioci javnih funkcija su dužni da daju odgovore na pitanja novinara, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović povodom najave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će na sudu potražiti pravdu učestalih napada medija i pojedinaca na njega.

"Mislim da svako može da tuži svaku novinu ukoliko smatra da to treba da uradi, ali sa druge strane mislim da vi novinari imate puno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pravo da pitate svakog trenutka sve nas koji smo u javnom životu, kakva god da nam je funkcija - predsednika, premijera, potpredsednike (vlade), ministre, direktore... i mi smo dužni da vam odgovorimo", rekla je Mihajlović u Vladi Srbije odgovarajući na pitanja novinara.

Nikolić je goostujući na TV Pinku rekao da su napadi na njega prevršili svaku meru i da iskreno razmišlja o tome da zaštitu potraži na sudu kako bi sud i javnost utvrdili "ima li kraja provociranju predsednik republike lažima i izmišljotinama".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.