Mediji: Ili Nikolić ili Vučić kandidat vladajuće koalicije za predsednika Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Ili Nikolić ili Vučić kandidat vladajuće koalicije za predsednika Srbije

Vladajuća koalicija će imati jednog predsedničkog kandidata, i to će biti ili Tomislav Nikolić ili Aleksandar Vučić, javljaju Novosti, koje saznaju da njih dvojica idućeg proleća sigurno neće biti rivali u trci do Andrićevog venca.

Prema informacijama Novosti, isključena je opcija da Nikolić i Vučić, koji su osnovali SNS, uđu u ozbiljan politički konflikt koji bi imao za epilog da aktuelni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šef države sam istakne izbornu kandidaturu, a da u nju uđe i premijer pod pritiskom stranke.

Jer, to bi, spekuliše se, moglo da dovede i do svojevrsne podele unutar najjače stranke u zemlji, što bi ujedno i povećalo šanse opozicionim adutima za izbore.

Dakle, prenose izvori Novosti, dve najvažnije političke figure u zemlji dogovoriće se o strategiji za nastup u predsedničkoj trci, a tu odluku će aminovati i SNS početkom iduće godine.

U skladu sa potezima opozicije, očekuje se i da sve stranke vladajućeg bloka podrže kandidata iza koga stanu naprednjaci, kako se glasovi ne bi rasipali ni u prvom izbornom krugu.

Socijalisti poručuju da je prerano govoriti o tome da li će ova stranka imati svog kandidata, da ima vremena da se o eventualnom zajedničkom adutu vlasti izjasne i SNS i SPS.

"Sigurno je da će naše odluke biti komplementarne. Ima mnogo logike da imamo jednog, zajedničkog kandidata kao vladajuća koalicija, u interesu stabilnosti Srbije i zbog relativno brzog izbora predsednika", izjavila je potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović.

Ako se vladajuća koalicija dogovori o jednom kandidatu, istakla je ona, vrlo je verovatno da bi on mogao biti izabran u prvom krugu.

Ima logike i da se testira raspoloženje građana i da se dogovaramo u drugom krugu kao vladajuća koalicija, ako eventualno budemo imali svog kandidata, rekla je Đukić Dejanović.

I Rasim Ljajić, čija je stranka SDPS najavila njegovu kandidaturu, spreman je da pre eventualnog ulaska u tu političku bitku razgovara sa SNS o zajedničkom nastupu.

Lider radikala Vojislav Šešelj, koji je među prvima najavio ulazak u predsedničku trku, kaže za Novosti da očekuje da će pobediti aktuelnog šefa države, bez obzira na to da li će Nikolić dobiti podršku premijera:

"Ne verujem da će ga Vučić podržati, ali ako se to desi, to će za mene biti prava poslastica", rekao je Šešelj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.