MPC pozdravlja predlog Nikolića

Izvor: RTS, 28.Okt.2012, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MPC pozdravlja predlog Nikolića

Predlog srpskog predsednika Tomislava Nikolića za prevazilaženje loših odnosa između SPC i MPC zaslužuje da bude pozdravljen, kaže poglavar kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve Stefan.

Poglavar kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve (MPC) Stefan, rekao je da predlog predsednika Srbije Tomislava Nikolića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za prevazilaženje loših odnosa između MPC i Srpske pravoslavne crkve (SPC) zaslužuje da bude pozdravljen, uprkos tome što u krugu srpske crkve ima podeljenih mišljenja.

"Očekujemo da taj predlog bude prostudiran u krugu SPC, a svakako i kod nas u MPC", rekao je Stefan na novinarsko pitanje da komentariše stav srpskog predsednika da dve države pomognu u rešavanje spora između dve crkve.

Predsednici Srbije i Makedonije, Nikolić i Đorđe Ivanov, poručili su u petak u Skoplju da spor između srpske i mekedonske crkve treba da se reši dijalogom te dve verske zajednice, a da su oni, kao predsednici dve države, tu da pomognu da taj proces ima uspeha.

Nikolić i Ivanov su se složili da mnogo toga, pa i pitanje crkava, zavisi od dobrih odnosa dve države.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poglavar MPC: Predlog Nikolića zaslužuje da bude pozdravljen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2012

SKOPLJE -..Poglavar Makedonske pravoslavne crkve (MPC) - Ohridske arhiepiskopije, Stefan, izjavio je danas da predlog predsednika Srbije Tomislava Nikolića za prevazilaženje loših odnosa između MPC i Srpske pravoslavne crkve (SPC) zaslužuje da bude pozdravljen, uprkos tome što u krugu srpske crkve...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.