Izvor: B92, 09.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Za suštinske reforme

Beograd -- Čedomir Jovanović rekao da Srbija treba da dobije vladu koja će omogućiti nastavak reformi i suštinsku transformaciju zemlje.

Predsednik Liberalno-demokratske partije je rekao da nakon izbora treba omogućiti nastavak politike Zorana Đinđića i dodao da će to biti prioritet LDP-a. On je kazao da iza raspisivanja izbora stoji "čvrst dogovor" premijera Vojislava Koštunice i zamenika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića.

Prema njegovim rečima, LDP želi da se dogovori sa svim strankama koje imaju isti cilj i to ne samo oko izborne liste i zajedničkog izlaska na izbore, već o stvarima koje se u Srbiji moraju uraditi.

"Bićemo odlučni čuvari evropskih vrednosti", rekao je Jovanović, kao i da njegova stranka insistira na tome da se završi saradnja sa Haškim tribunalom, potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, nastave ekonosmke reforme, završi privatizacija i uspostavi nova politika prema Kosovu koja neće ignorisati realnost.

Lider LDP-a je kazao da želi da razgovara sa onim strankama "koje su u prošlosti grešile, da im pomogne da se isprave i ne ponove greške".

"Odnosi LDP-a i Demokratske stranke ne smeju opteretiti građansku, evropsku, političku scenu u Srbiji. Boris Tadić i ja moramo imati snage da pružimo odgovore na tu, ne toliko komplikovanu koliko previše ličnu situaciju koja opterećuje odnose dve stranke", kazao je on.

"Još je rano govoriti o formiranju koalicija a LDP nikada nije bila prepreka za dogovor koji podrazumeva jasne ciljeve i nema evropske vlade bez LDP-a", rekao je Jovanović.

Napad na prostorije LDP-a u Aranđelovcu

Na prostorijama Liberalno-demokratske partije u Aranđelovcu noćas su razbijena vrata, izjavio je predsednik aranđelovačkih liberala Slobodan Plećić.

On je kazao da je policija izvršila uviđaj, a da su nepoznati počinioci predhodno razbili prozor na vratima bioskopskog hola, u kome je, osim prostorija LDP, smešteno još nekoliko lokala.

Plećić je naveo da su polomljena vrata zatečena jutros, kada su članovi te partije došli da prenesu inventar na drugo mesto, pošto vlasmik lokala u holu bioskopske dvorane "Park" - Centar za kulturu i obrazovanje, nije želeo da im produži ugovor o zakupnini od 1. marta.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jovanović nudi dogovor Tadiću

Izvor: Blic, 09.Mar.2008

Razgovori o predizbornim koalicijama za vanredne parlamentarne izbore u maju otpočeće već ove nedelje. Prema saznanjima „Blica", Demokratska stranka i G17 plus prve će sesti za sto i otpočeti pregovore. U narodnjačkoj koaliciji DSS-NS najavljuju za „Blic" da ne isključuju razgovor...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.